maandag 24 juni 2024 om 07:37

Wout van Aert naast podium op BK: “Niet op topniveau, maar wel geruststellend”

Video Een week voor de Tour de France heeft Wout van Aert zich kunnen tonen op het BK wielrennen, maar een medaille zat er niet in. De kopman van Visma | Lease a Bike mengde zich in Zottegem wel in de sprint, maar strandde op de vijfde plaats. “Ik voelde dat ik mij op de sprint moest richten, maar daar kwam ik duidelijk tekort tegen de snelle mannen”, reageerde hij onder meer tegen WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was niet zo fantastisch eigenlijk”, kon Van Aert nog wel lachen na de finish. “De deur stond van achteren open, maar het was niet zo lastig als ik gedacht had. Ik zat iets te ver in de laatste kilometer en ik moest een cartouche verschieten om op te schuiven. Dus ja… Ik weet dat ik een beetje de underdog ben, en dat bleek.”

“Ik ben wel tevreden en had goede benen. Ik denk niet dat ik op topniveau ben, maar het is geruststellend om terug bij de beteren te horen”, aldus Van Aert. “Het is een van de meest felbetwiste kampioenschappen, maar het blijft een BK. In de Tour de France verwacht ik een nog hoger niveau. Deze prestatie zegt ook niets over wat er komen gaat.”

Zaterdag is het al koers in Florence, waar de Tour de France van start gaat. Wat gaat Van Aert nog doen? “Beetje trainen, beetje rusten en dan naar Italië vliegen”, blikt hij vooruit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.