Wout van Aert ontsnapt op training aan noodlottig verkeersongeluk
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 30 maart 2023 om 13:00

Wout van Aert ontsnapt op training aan noodlottig verkeersongeluk

Wout van Aert is dinsdag aan een noodlottig verkeersongeluk ontsnapt tijdens een trainingstochtje in Nederland. Dat vertelde zijn vaste trainingsmaat Jan Bakelants in de wielerpodcast Wielerclub Wattage. “Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder de betonmixer”, aldus Bakelants.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert werkte dinsdag een trainingsrit van net geen 140 kilometer van thuisbasis Herentals tot de streek rond Eindhoven af. Ex-renner Jan Bakelants en veldrijder Daan Soete vergezelden als vaste trainingsmakkers de kopman van Jumbo-Visma richting Nederland. Ergens op een baantje over de landsgrens ging het bijna helemaal mis.

“Wout moest een intervaltraining doen, maar het fietspad op die weg was niet geschikt voor snelheden van 40 tot 45 kilometer per uur, dus reden we op de weg”, zo vertelt Bakelants. “Uit eigen ervaring weet ik dat de gemiddelde Nederlander het recht nog weleens in eigen handen neemt als ze zien dat een fietser niet op het fietspad rijdt. Na vijf minuten fietsen op de weg hoorde ik plots het getoeter van een betonmixer, die ons tegelijkertijd inhaalde.”

“Wout was bijna dood”
“Zoals het een echte wegpiraat betaamt, deed de bestuurder van de betonmixer de deur dicht terwijl hij aan toeteren was”, vervolgt Bakelants. “Wout kon niet anders dan Daan de kant inrijden. De actie van de betonmixer was echt disproportioneel. Ook al vind je als betonmixer dat je meer het recht hebt om op de betonnen weg te rijden dan een fietser, waarvoor er een slecht aangelegd fietspad was. Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder de betonmixer, het was echt schrijnend.”

Van Aert kwam gelukkig met de schrik vrij en zal zondag – zonder verdere ongelukken – gewoon aan de start verschijnen van de Ronde van Vlaanderen. De Belg is een van de grote favorieten voor de overwinning in ‘Vlaanderens Mooiste’, nadat hij dit voorjaar al de E3 Saxo Classic wist te winnen. In Gent-Wevelgem gunde hij de zege aan zijn ploegmaat Christophe Laporte en in Milaan-San Remo (3e) stond hij eveneens op het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.