Wout van Aert op zoek naar kers op de taart in Hoogerheide: “Kracht en snelheid is het codewoord”

vrijdag 3 februari 2023 om 20:01
Video

Wout van Aert geeft aan dat de wereldtitel veldrijden de kers op de taart zou zijn van zijn veldritwinter. De Belgische favoriet gaf daarnaast voor de camera van WielerFlits zijn mening over het parcours in Hoogerheide. “Kracht en snelheid zijn de twee belangrijkste zaken hier.”

Van Aert blikte eerst even terug op zijn afgelopen winter. “Ik heb er enorm van genoten. Ik geniet er eigelijk meer en meer van de afgelopen jaren. Het publiek was dit jaar terug aanwezig en dat was fantastisch om opnieuw te mogen ervaren”, vertelde de Belgische renner.

Zondag rijdt Van Aert het WK veldrijden bij de elite mannen. In Hoogerheide kan hij zijn vierde wereldtitel bij de profs winnen. Wat zou dat voor hem betekenen? “Puur qua prestaties zou het de kers op de taart zijn van deze winter. In het groter plaatje hangt er voor mij niet meer zo heel veel af van deze wereldtitel, maar dat wil niet zeggen dat ik minder gemotiveerd ben.”

Codewoord is kracht en snelheid
“Kracht en snelheid is het codewoord hier. Dat meer dan techniek, in vergelijking met andere crossen”, geeft Van Aert aan over het parcours in Hoogerheide. “Op alle ondergronden staken Mathieu van der Poel en ik er bovenuit dit seizoen en zaten we dicht bij elkaar in de buurt.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Pastoor van Dijk 3 februari 2023 om 21:17

Het WK is voor Pastoor van Dijk geslaagd als Wout van Aert en Puck Pieterse wereldkampioen worden. Het zou mooi zijn als Georges ook weer even in beeld komt.
Het leuke, kleine manneke toont ons waar het in het leven nu écht om gaat. Ik hoop dat Wout zijn zoontje meeneemt op het podium.

Op zaterdag kijk ik naar de cross voor vrouwen elite.
Op zondag naar de heren elite.

1
Beer 3 februari 2023 om 20:49

"En daarmee einde discussie, denk ik"

Weer mooi duidelijk in welk kamp jij zit Youri; als ´neutrale' journalist… Meteen weer Adri verdedigen. De discussie is helemaal niet gesloten, het blijft een regelrechte schande wat Adrie hier weer flikt en van Aert geeft enkel slimme, voorgekauwde en beredeneerde antwoorden om er verder geen energie aan te verspillen. Je gebrek aan kritische houding en je favoritisme in deze is stuitend.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone