Koerswijziging: Wout van Aert opent wegseizoen dan toch in de Omloop

woensdag 26 februari 2020 om 10:57
Koerswijziging: Wout van Aert opent wegseizoen dan toch in de Omloop

foto: Cor Vos

Wout van Aert opent komende zaterdag zijn wegseizoen. De Belg is door Jumbo-Visma namelijk opgenomen in de selectie voor de Omloop Het Nieuwsblad. De deelname van Van Aert is opmerkelijk, daar de Strade Bianche pas zijn eerste wegkoers van het jaar had moeten worden.

Vanwege het Coronavirus dreigen diverse Italiaanse koersen te worden afgelast, waaronder Strade Bianche en Milaan-San Remo. Deze koersen heeft Van Aert allebei op zijn programma staan. Jumbo-Visma houdt ernstig rekening met het scenario dat beide koersen worden afgelast, zo laat het weten in een statement op social media. Van Aert is daarom te elfder ure toegevoegd aan de selectie voor de openingsklassieker. “We anticiperen met de deelname van Wout aan de Omloop op mogelijke afgelasting van andere wedstrijden in zijn programma.”

Van Aert had de grote Italiaanse eendagswedstrijden Strade Bianche (7 maart) en Milaan-San Remo (21 maart) op zijn programma staan. Ook GP Industria & Artigianato, daags na Strade Bianche, past in de voorbereiding van Van Aert op de grote Vlaamse voorjaarsklassiekers.

Van Aert krijgt tijdens de Omloop Het Nieuwsblad het gezelschap van Amund Grøndahl Jansen, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman.

Selectie flag-nl Jumbo-Visma voor Omloop Het Nieuwsblad
flag-be Wout van Aert
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Pascal Eenkhoorn
flag-nl Taco van der Hoorn
flag-be Maarten Wynants
flag-nl Bert-Jan Lindeman

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.