Wout van Aert over BK-parcours: “Oerlastig, het zal sukkelen zijn om recht te blijven”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 12 januari 2019 om 19:09

Wout van Aert over BK-parcours: “Oerlastig, het zal sukkelen zijn om recht te blijven”

Wout van Aert aast zondag in Kruibeke op zijn vierde titel bij de eliterenners. Zaterdag verkende de Belg naar eigen tevredenheid het parcours al. De wereldkampioen vertelde tegen de camera van Sporza het volgende:  “Het parcours is oerlastig, maar ik doe het graag. Het zal overal sukkelen zijn om recht te blijven.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Of de wedstrijd echt zo lastig zal worden, is mede afhankelijk van de te vallen neerslag. De verwachte neerslag morgen zal de wedstrijd volgens Van Aert net iets minder zwaar maken: “Dan blijft het wat nat en zal je minder hard moeten duwen. Als het opdroogt, gaat het helemaal plakken. Maar voor de techniciteit zouden de schuine kanten wel wat mogen opdrogen. Anders wordt het heel lastig om recht te blijven.”

Van Aert is tevreden met zijn keuze om eerder naar Kruibeke af te reizen het het parcours te verkennen: “Ik ben toch wel blij dat ik vandaag naar hier ben gekomen om toch al een indruk te krijgen. Het zat al een hele week in mijn gedachten om vandaag eens te komen kijken. Nu is er wat meer op gereden en kan je hier meer komen doen dan op woensdag, toen waren er nog geen sporen.”

De wereldkampioen kijkt er in ieder geval naar uit. “Ik ben er zeker klaar voor”, eindigt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.