Wout van Aert over overnameperikelen: “Viel compleet uit de lucht”
foto: Sirotti
donderdag 2 augustus 2018 om 08:51

Wout van Aert over overnameperikelen: “Viel compleet uit de lucht”

Voor Wout van Aert kwam het nieuws dat Aqua Blue Sport zijn ploeg Verandas-Willems had overgenomen erg onverwacht, meldt Het Nieuwsblad vandaag. “Ik viel compleet uit de lucht”, zei de wereldkampioen veldrijden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Aqua Blue Sport bevestigde gisteren in een persbericht de overname van Verandas-Willems. De Ierse formatie meldde tevens dat Wout van Aert in 2019 uitkomt voor de ploeg en maakte daarmee een einde aan de geruchten dat hij volgend jaar al overstapt naar LottoNL-Jumbo, waar hij al een contract heeft getekend voor de periode 2020 tot en met 2022.

De berichtgeving over de overname werd niet veel later weer verwijderd door Aqua Blue Sport en Verandas-Willems liet weten zich te distantiëren van het nieuws. Wel werd toegegeven dat er momenteel gesprekken worden gevoerd tussen deze twee partijen om een mogelijke samenwerking te bekijken vanaf 2019.

Overname wat anders
“Ik wil toch snel weten wat er nu allemaal aan de hand is”, zegt Van Aert. “Ik heb voor 2019 nog een contract met Nuyens (manager bij Verandas-Willems, red.) en dat wil ik respecteren. Maar een overname is toch nog altijd wat anders dan een nieuwe hoofdsponsor.”

De Belg zegt niks te weten van Aqua Blue Sport. “Ik heb ook nog nooit met iemand gesproken. Ik weet ook niet wie daar volgend seizoen zal rijden. Ja, ik zag er vandaag in Denemarken eentje winnen (Lasse Norman Hansen gisteren in de PostNord Danmark Rundt, red.), maar meer weet ik niet. Over de ploeg van volgend seizoen heb ik niet gesproken met Nuyens. Maar dat zal wel gebeuren, zeker?”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
2 augustus 2018 08:54
Hij viel uit de lucht?
2 augustus 2018 08:55
Communicatie is ver te zoeken. Dan nog het hele FELT verhaal van vorig jaar erbij en de twijfels in de kunde van Nuyens als ploegmanager oid. zijn gegrond.
2 augustus 2018 08:56
Aqua Blue Sky
2 augustus 2018 08:59
@wheely haha ik moest ook even lezen, maar dat is blijbaar een uitdrukking van onze zuiderburen
2 augustus 2018 09:00
Die rijdt vanaf 2019 bij LottoNl
2 augustus 2018 09:17
LOL! Iemand ipv iets kan dus ook uit de lucht vallen en dat betekent dan dat ie van niets weet, kende de uitdrukking ook niet.

Er is uiteraard maar 1 reden dat men Verandas-Willems wil overnemen cq fuseren en dat is van Aert. Een overname of fusie maakt zo begrijp ik nog al wat uit als het gaat om de contractuele verplichtingen.
Aqua Blue wil uiteraard graag van Aert inlijven liefst tegen zo laag mogelijke kosten, interesse in andere renners zal zeer gering zijn, in de staf ook.
Kan wel genieten van deze soap. Voor de direct betrokkenen is het minder leuk.
2 augustus 2018 09:26
Van aert is erg jong dus wellicht niet op de hoogte van de juridische consequenties van verschillende scenario's.
Maar gevoelsmatig.is het natuurlijk erg vreemd dat hij niet eens weet dat zoiets speelt. Maf dat hij via de pers moet hengelen naar een update. Het lijkt me dat de manager nu onmiddellijk de hele staf inlicht en zn ster minstens belt.
Aqua lijkt ook een erg onbetrouwbaar partner nu dus snel wegwezen.
2 augustus 2018 09:31
De reactie van Van Aert is logisch, hij zoekt naar een mogelijkheid om in 2019 al voor Jumbo te kunnen rijden.
2 augustus 2018 09:32
Volgens mij zou de enige juiste beslissing zijn voor Nuyens om te vertrekken. Maar dat doet hij niet, hij gebruikt Van Aert om zijn eigen toekomst veilig te stellen. Hij weet ook wel dat zonder Van Aert niemand op hem of z'n ploegje zit te wachten.
2 augustus 2018 09:58
Nuyens maakt er een boeltje van...
2 augustus 2018 10:00
Bij vel bedrijven betekend fusie of overname een mogelijkheid om de contracten tegen het licht te houden. Weet niet hoe dit in België is, en of personeelscontracten daar een uitzondering op zijn.
2 augustus 2018 10:01
@tendam
Exact.
Eigenlijk ontzettend gênant. Gelukkig heeft Nuyens een enorm bord voor zijn kop, anders is zoiets heel slecht voor je eigenwaarde. Compleet mislukt als ploegleider, de successen 100% te danken aan van Aert.
2 augustus 2018 10:42
Nuyens zal er zelf wel zoveel mogelijk aan willen verdienen. Bonusweken.
2 augustus 2018 10:59
Dus de kopman verneemt via de media dat de ploeg is overgenomen ?? Dat wordt dus gewoon overstappen naar de Jumbo ploeg in 2019.
2 augustus 2018 12:00
Nick - noyer le poisson - Nuyens
2 augustus 2018 22:29
Snap niet wat Aqua Blue met die ploeg wil doen, zelfs al koerst WvA een (voor)jaar mee, dat is toch geen miljoenen waard?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.