Wout van Aert past voor WK in Yorkshire: “Wil niet pas in december beginnen crossen”
©Cor Vos
vrijdag 3 mei 2019 om 17:12

Wout van Aert past voor WK in Yorkshire: “Wil niet pas in december beginnen crossen”

Interview Wout van Aert houdt er niet van om beslissingen lang uit te stellen. Dus heeft hij ook de knoop over al dan niet deelname aan het WK op de weg zo snel mogelijk doorgehakt. De drievoudige wereldkampioen in het veld past voor Yorkshire en kiest voor een quasi volledige crosswinter. 

“Dit is wel degelijk mijn eigen beslissing”, vertelt Van Aert aan WielerFlits. “Al heb ik uiteraard wel overlegd met mijn entourage. Maar het WK in Yorkshire zou betekenen dat ik pas ergens in december aan mijn veldritseizoen zou beginnen. Ik wil immers een aanvaardbare rustperiode inplannen. Daarna moet je ook weer opbouwen.”

“Voor je het beseft, beland je dan al in de kerstperiode. Maar ondertussen moet je ook rekening houden met de opbouw naar volgend voorjaar. Dan zou ik snel in de buurt komen van een aanpak zoals bijvoorbeeld Zdenek Stybar. En dat is voorlopig niet zoals ik het veldritseizoen zie. Ik heb dan ook bondscoach Rik Verbrugghe laten weten dat ik afzie van een verkenning.”

Plouay
Van Aert start zijn zomercampagne dus met de Dauphiné. Hoe zijn verdere programma op de weg er uitziet, wordt binnenkort nog besproken, maar vast staat dat hij op 1 september met de Bretagne Classic (voormalige GP de Plouay) een punt achter zijn wegseizoen zet. Vanaf dan gaat de focus helemaal naar het veld.

Er wordt ook gesuggereerd dat Van Aert sowieso de Amerikaanse wereldbekermanches laat schieten, maar daarover zegt de Jumbo-Vismaprof nog geen beslissing genomen te hebben.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.