Van Aert presenteert nieuwe outfit, comeback in Loenhout

zaterdag 30 november 2019 om 11:05
Van Aert presenteert nieuwe outfit, comeback in Loenhout

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft in aanloop naar de CAPS Urban Cross in Kortrijk zijn nieuwe cyclocross outfit gepresenteerd. Voor de drievoudige wereldkampioen komt de West-Vlaamse cross nog te vroeg, maar hij is er wel aanwezig om de media bij te praten over zijn fysieke gesteldheid en zijn comeback in de komende periode.

Van Aert kondigde vandaag aan dat hij vermoedelijk in de Azencross van Loenhout (27 december), die meetelt voor de DVV Trofee, zijn rentree maakt in het veld. Het enige voorbehoud is dat hij groen licht krijgt van de medische staf. Het wordt een kort crossseizoen voor de renner uit Herentals, die vooral in het teken zal staan van de klassiekers in het voorjaar.

“Normaal is Loenhout niet een van de zwaarste crossen”, licht hij toe. “Behoorlijk veel fietsen, het is vlakbij huis en ik kijk er elk jaar erg naar uit. De timing om in de kerstperiode te hervatten zat al een tijdje in mijn hoofd.” De cross volgt een week na een trainingsstage (11-19 december) in Spanje met Jumbo-Visma. Hij trekt er 5 december al naartoe om nog een week alleen te trainen.

foto: Cor Vos

Van Aert maakte tijdens het perspraatje in Kortrijk bekend dat hij zijn trainingen al heeft opgedreven. Onlangs zagen we hem al aan het werk op het strand van Sint-Anneke bij Antwerpen en tijdens een verkenning van Parijs-Roubaix, waar hij met zijn ploeg Jumbo-Visma vooral het materiaal testte. “We hebben daar veel stappen gezet en dat stemt me tevreden.”

Fysiek klaar zijn
Kan hij ook al verder kijken dan Loenhout? “Ik denk daar wel over na, maar het is wijs om af te wachten hoe komende maand verloopt. Ik wil benadrukken dat ik er fysiek echt klaar voor moet zijn en dat de mensen die mijn herstel volgen, dat moment ook opportuun achten om echt de comeback te maken. We schatten het momenteel positief in, maar hun go moet ik afwachten.”

Gisteren zat Van Aert 125 kilometer op de fiets, het langst dat hij tot op reden gereden heeft sinds zijn herstel van zijn zware val in de Tour de France. “Eigenlijk zonder al te grote problemen. Op dit moment gaat het fietsen best goed. Ik heb weinig pijn of reactie nog. Maar crossen is meer dan fietsen alleen: het is trekken en duwen op de pedalen.”

“En als er een loopstrook is, moet ik dat ook aankunnen. Op en af de fiets vraagt veel meer van de heup, dat toch het pijnpunt is. Dus daar zijn we nu mee aan het werk. Ik kan alle bewegingen maken, maar als ik nu een cross zou rijden, zou ik nog een paar dagen last hebben. Het is de bedoeling dat als ik mijn rentree maak, ik vooruitgang boek en het geen stap achteruit is.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.