Wout van Aert rijdt los op de rollen: “Moet nog verbeteren”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 24 november 2018 om 18:07

Wout van Aert rijdt los op de rollen: “Moet nog verbeteren”

Het was een opvallend beeld na afloop van de Ambiancecross in Wachtebeke. Mathieu van der Poel en Michael Vanthourenhout waren als nummers één en twee al bezig om zich op te frissen, maar de stoel van de nummer drie – Wout van Aert – was leeg. Wat bleek: de wereldkampioen reed buiten nog op de rollen.

“Ik moet nog verbeteren, dus ik ben met de laatste procentjes bezig”, grapte Van Aert in eerste instantie bij Sporza. Om daarna de echte uitleg te geven. “Je moet je na een cross altijd snel wassen om naar het podium te gaan. Alleen heeft het na tien minuten geen zin meer om even uit te fietsen. Je moet dan al een uur losrijden om je lactaat weg te krijgen.”

Van Aert besloot dan ook om meteen na afloop de benen los te rijden. “Je kan op acht minuten tijd al veel doen. Het is gewoon wetenschap, en daar zijn we uiteraard mee bezig op het hoogste niveau.”

“Beter gevoel dan vorige week”
Van Aert moest in Wachtebeke wel weer zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. De wereldkampioen eindigde uiteindelijk als derde. “Toch voelde ik me beter dan vorige week. Vooral in het begin zat er kracht op. Ik zat echter aan mijn limiet toen Mathieu en Michael (Vanthourenhout, red) wegreden.”

“Ik verloor de aansluiting helemaal toen ik viel aan de balken. Vanaf dat moment moest ik me noodgedwongen concentreren op de derde plaats. Ik ben echter wel tevreden over mijn gevoel. Ik kijk dan ook uit naar morgen”, zo doelt Van Aert op de wereldbekercross van Koksijde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.