Wout van Aert rijdt vanaf Milaan-San Remo met nieuwe Red Bull-helm
foto: Lazer
maandag 13 maart 2023 om 17:50

Wout van Aert rijdt vanaf Milaan-San Remo met nieuwe Red Bull-helm

Wout van Aert zal vanaf Milaan-San Remo een iets andere look hebben. De Belg van Jumbo-Visma verruilt zijn oude, vertrouwde helm – sinds 2019 veranderde het design nagenoeg niet – namelijk voor een nieuw exemplaar. Hij heeft deze samen met zijn persoonlijke sponsor Red Bull en ploegsponsor Lazer ontworpen.

Het gaat om de diepblauwe Vento KinetiCore, waarvan slechts 1995 stuks geproduceerd worden. Eentje voor Van Aert en 1994 voor op de markt. Dit laatste aantal verwijst naar het geboortejaar van Van Aert. “Ik heb de coolste helm van het hele peloton”, aldus de 28-jarige alleskunner. “Die is uniek en ik ben daar trots op. Lazer is al jaren mijn favoriete merk voor helmen, zelfs al van voor ik prof werd. Om die jarenlange en vooral succesvolle samenwerking te vieren, kreeg ik de kans om samen met hen en Red Bull mijn eigen helm te ontwerpen.”

De Vento KinetiCore is overigens niet de enige helm die Van Aert meehielp te ontwikkelen. Naast deze ‘special edition’, is ook de goedkopere Strada KinetiCore. Clubrenners en recreanten kunnen zo met een vergelijkbare helm rondfietsen als de klassiekerkopman van Jumbo-Visma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.