Wout van Aert schrapt Dauphiné, maar voegt BK tijdrijden aan programma toe
foto: Cor Vos
Nico Dick
donderdag 13 mei 2021 om 14:21

Wout van Aert schrapt Dauphiné, maar voegt BK tijdrijden aan programma toe

Wout van Aert slaat het Critérium du Dauphiné over, weet WielerFlits. De Belgische kopman van Jumbo-Visma is afgelopen week geopereerd vanwege een blindedarmontsteking en zal onvoldoende hersteld zijn om een hoofdrol te spelen in deze WorldTour-rittenkoers. Hij last twee hoogtestages in en voegt het BK tijdrijden toe aan zijn programma.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Naar verwachting trekt Van Aert begin volgende week op stage naar de Sierra Nevada in Spanje, waar hij zijn Tour-ploegmaats vervoegt. Vervolgens wacht voor de winnaar van Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race een tweede trainingskamp op hoogte in het Franse Tignes, in voorbereiding op de Tour de France die begint op 26 juni.

Helemaal zonder wedstrijdkilometers trekt Van Aert niet naar de Ronde van Frankrijk. Na beide stages meldt hij zich namelijk in eigen land voor zowel het Belgisch kampioenschap tijdrijden (16 juni) als het BK op de weg (20 juni).

Aanvankelijk stond het BK tijdrijden – net als bij Remco Evenepoelniet op het het programma van Van Aert. De kopman van Jumbo-Visma wist de voorbije twee edities van het nationale tijdritkampioenschap  – in Middelkerke en  in Koksijde – te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.