Wout van Aert succesvol geopereerd, beslissing over deelname Giro d’Italia volgt later
foto: Cor Vos
donderdag 28 maart 2024 om 16:07

Wout van Aert succesvol geopereerd, beslissing over deelname Giro d’Italia volgt later

Wout van Aert is vandaag geopereerd na zijn val in Dwars door Vlaanderen. De ingreep is succesvol verlopen, meldt Visma | Lease a Bike in een persbericht. Het is nog onduidelijk wanneer de Belg weer kan fietsen en of hij op tijd hersteld zal zijn voor de Giro d’Italia.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert was op 67 kilometer van de finish van Dwars door Vlaanderen betrokken bij een grote valpartij. Hij moest de wedstrijd verlaten en bleek later zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben te hebben gebroken. Deelname aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, zijn grote doelen van dit voorjaar, kan hij daardoor vergeten. Ook de Amstel Gold Race zal hij niet betwisten, meldde Visma | Lease a Bike eerder al.

Na het voorjaar zou Van Aert zich gaan richten op de Giro d’Italia, maar ook de Italiaanse rittenkoers komt in gevaar. “Zijn deelname aan de Giro d’Italia is nog steeds onzeker”, schrijft zijn ploeg. “We zullen de beslissing de komende weken maken, gebaseerd op zijn herstel. In naam van Wout willen we iedereen bedanken voor hun steun. Hij hoopt nu in alle rust verder te kunnen herstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.