Wout van Aert teleurgesteld: “Aerts was sterker”
©Photopress.be
zondag 13 januari 2019 om 19:31

Wout van Aert teleurgesteld: “Aerts was sterker”

Geen vierde opeenvolgende titel voor Wout van Aert. De wereldkampioen moest in de Kruibeekse modder zijn meerdere erkennen in Toon Aerts. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik was gekomen om te winnen. Maar ik heb vandaag nooit het gevoel gehad dat ik in andere kampioenschappen had.”

Het was dat het moest, maar Wout van Aert had niet veel zin in een persbabbel na zijn tweede plaats op het BK. Dat de nederlaag hard was aangekomen, spreekt voor zich. “Ik ben een winnaar, hé. Zeker op een kampioenschap. En ik voelde me de laatste dagen ook prima in mijn vel. Mijn laatste wedstrijd in La Mézière was gewoon goed. Ik dacht net op tijd klaar te zijn voor dit Belgisch kampioenschap.”

“Heb hier geen verklaring voor”
Maar Toon Aerts was dus beter. Daar wond ook Van Aert geen doekjes om. “Ik heb zelf nooit het gevoel gehad zoals ik dat in de andere Belgische- en wereldkampioenschappen heb gehad. Zeker in de laatste twee ronden was Toon Aerts sterker. Waarom ik hem niet aan kon? Daar heb ik geen verklaring voor. Blijkbaar is het niet evident om een negatieve tendens in één keer om te keren. Het is al het hele seizoen op en af. Vandaag was dus duidelijk niet mijn beste dag.”

Nochtans zag het er rond halfkoers niet slecht uit. Na een schuiver van Aerts nam Van Aert de leiding over en bouwde prompt een voorsprong van een tiental seconden uit. “Dat voelde goed. Ik dacht dat ik die kloof verder zou uitbouwen. Maar ik begon fouten te maken. Ik bleef ook niet rustig genoeg. Zo werd het nog een heel lange wedstrijd.”

Van Otegem naar Spanje
Van Aert rijdt morgen in Otegem. ’s Avonds vliegt hij naar Spanje waar hij samen met zijn toekomstige Jumbo-Vismaploegmaats een nieuwe stage afwerkt. Volgende zondag hoopt hij in het Franse Pontchâteau op een sterkte prestatie. Als hij daar Aerts wel afhoudt, heeft hij nog zicht op winst in de Wereldbeker.

Ook richting  het WK blijft Van Aert positief ingesteld. “Laat dat nu het voordeel zijn van een wisselvallig seizoen: af en toe is het ook eens goed. Het kan zomaar zijn dat ik in Bogense wel een topdag ken”, besloot de wereldkampioen met een knipoog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.