Wout van Aert tweede in Hamburg bij rentree: “Heb me laten verrassen”
foto: Cor Vos
zondag 21 augustus 2022 om 18:20

Wout van Aert tweede in Hamburg bij rentree: “Heb me laten verrassen”

Wout van Aert kwam als tweede over de streep in de BEMER Cyclassics in Hamburg. De Belgische renner van Jumbo-Visma werd in een sprint van een kleine groep geklopt door Oostenrijker Marco Haller. “Ik wist dat Quinten Hermans en Marco Haller moeilijk te kloppen waren.”

“De race liep eigenlijk perfect voor mij. De Waseberg is een klim die me goed ligt, maar ik moet eerlijk zijn: zonder de valpartij was het koersverloop anders geweest”, vertelde de winnaar van de groene trui in de meest recente Tour de France op de ploegsite van Jumbo-Visma. “Op de laatste beklimming trok ik na goed werk van Nathan van Hooydonck ten aanval en ontstond er een mooie situatie.” Een kopgroep met daarin Haller, Jhonatan Narváez, Quinten Hermans en Patrick Konrad ontstond.

In de sprint keek Van Aert over zijn linkerschouder, net op het moment dat Haller aanging. De Oostenrijker trok vervolgens naar de linkerkant van de weg, waardoor Van Aert in een verloren positie kwam te zitten. “Ik wist dat Quinten Hermans en Marco Haller moeilijk te kloppen waren. Ik heb me laten verrassen op het einde, jammer”, besloot de Belg.

Goed teken na de zware Tour
Voor Van Aert was het zijn eerste koers na de Tour de France. “Ik voelde me prima vandaag. Vlak na de Tour kampte ik met een licht griepje. Na een week of twee kon ik de trainingen weer oppakken. Sindsdien gaat het eigenlijk allemaal naar wens.” De tweede plek is balen, maar het is ook een teken dat het met de vorm wel goed zit. Dat geeft een hoop vertrouwen in de aanloop naar de komende koersen”, aldus de Belg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.