Per Strand Hagenes loopt neusbreuk op na val in E3 Saxo Classic
foto: Cor Vos
vrijdag 22 maart 2024 om 14:45

Per Strand Hagenes loopt neusbreuk op na val in E3 Saxo Classic

Update Slecht nieuws voor de troepen van Visma | Lease a Bike vroeg in de E3 Saxo Classic. Kopman Wout van Aert moet het in het verloop van de koers namelijk doen zonder Per Strand Hagenes, die al in de eerste tien kilometer van de Vlaamse voorjaarsklassieker ten val kwam en moest opgeven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Hagenes was betrokken bij een valpartij met zeker acht renners, waarbij ook ploegmaat Dylan van Baarle, schaduwfavoriet Alberto Bettiol en Nederlander Timo Roosen lagen. Ook de Belg Christophe Noppe was een slachtoffer en ook hij moest, net als Hagenes, al vroeg uit de koers stappen in de E3 Saxo Classic.

De jonge Per Strand Hagenes stond aanvankelijk niet op de startlijst van de E3 Harelbeke. Hij werd uiteindelijk opgeroepen nadat medekopman Christophe Laporte van Visma | Lease a Bike ziek was geworden rondom Milaan-San Remo.

UPDATE 14.45 uur
Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Per Strand Hagenes zijn neus heeft gebroken bij de val, zo laat Visma | Lease a Bike weten op X. De Noor reist nu terug naar huis om daar te herstellen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.