Wout van Aert voegt Tabor en Boom toe aan crossprogramma
© Cor Vos
Nico Dick
woensdag 18 november 2020 om 06:30

Wout van Aert voegt Tabor en Boom toe aan crossprogramma

Wout van Aert heeft zijn veldritprogramma aangevuld met de openingsmanche van de Wereldbeker in Tábor en de Superprestigecross in Boom. Zo staan er momenteel acht wedstrijden op zijn programma, maar daar komen er wellicht nog een aantal bij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van Aert vliegt na Kortrijk, waar hij volgende week zaterdag (28 november) aan zijn winterprogramma begint, meteen door naar Tsjechië voor de openingsmanche van de Wereldbeker. Een week later neemt de winnaar van onder meer Milaan-San Remo en twee Touretappes er ook de Superprestigemanche in Boom bij.

Daarna volgt in principe een kleine break: tijdens het weekend Antwerpen-Gavere (12-13 december) wil Van Aert immers op stage. De volgende cross op zijn programma is de wedstrijd om de X2O Trofee in zijn eigen Herentals. Dat is voorlopig ook het eerste duel met Mathieu van der Poel, al kan die eerste rechtstreekse confrontatie eventueel vervroegd worden als beide toppers hun volledige kalender bekendmaken.

Voorlopig programma Wout van Aert:
flag-be 28 november – X2O Trofee Kortrijk
flag-cz 29 november – Wereldbeker Tábor
flag-be 6 december – Telenet Superprestige Boom
flag-be 23 december – X2O Trofee Herentals
flag-be 1 januari – X2O Trofee Baal
flag-be 9 januari – BK Meulebeke
flag-be 23 januari – X2O Trofee Hamme
flag-be 31 januari – WK Oostende

Voorlopig programma Mathieu van der Poel:
flag-be 12 december – X2O Trofee Antwerpen
flag-be 20 december – Wereldbeker Namen
flag-be 23 december – X2O Trofee Herentals
flag-be 30 december – Ethias Cross Bredene
flag-be 1 januari – X2O Trofee Baal
flag-nl 9 januari – NK in Zaltbommel
flag-be 23 januari – X2O Trofee Hamme
flag-be 31 januari – WK Oostende

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.