Wout van Aert: “Weet niet of crossen deze winter realistisch is”
woensdag 4 september 2019 om 12:37

Wout van Aert: “Weet niet of crossen deze winter realistisch is”

Voor Wout van Aert staan de komende weken na zijn zware val in de Tour de France in het teken van revalideren. Het herstel vordert gestaag, al is er nog geen zicht op een mogelijke datum voor een rentree.

“Die val had het einde van mijn carrière kunnen zijn”, vertelt Van Aert aan Het Laatste Nieuws. De operatie in het Franse ziekenhuis was niet goed uitgevoerd, waardoor een nieuwe ingreep in België moest volgen. “Ze hadden een pees gewoon los laten hangen, alsof dat vanzelf wel goed ging komen. Langs een kant begrijp ik wel hoe dat is gebeurd: zo’n blessure komt niet zo veel voor, niet iedereen heeft die knowhow”, aldus Van Aert.

Grotendeels pijnvrij
De drievoudig wereldkampioen in het veld heeft nog een lange weg te gaan. “De artsen hebben me uitgelegd dat het superbelangrijk is dat ik eerst weer mooi leer stappen. Leren stappen is moeilijk, maar fout stappen afleren, is nog moeilijker”, geeft hij aan. Desondanks ziet hij progressie. “Ik ben grotendeels pijnvrij. Trappen nemen gaat nog niet goed en lang stappen ook niet, maar een paar honderd meter lukt wel. Ik kan ook opnieuw met de auto rijden. Mijn leven is redelijk normaal.”

Het is nog onduidelijk of hij deze winter veldritten kan rijden. “Ik weet niet of dat realistisch is. Ik denk er nog niet te veel aan”, aldus Van Aert. Vanuit zijn werkgever Jumbo-Visma ervaart hij geen druk. “We zitten op dat vlak op dezelfde lijn, ik wil het zelf ook niet verpesten door te vroeg te herbeginnen”, geeft hij aan. “Ik ga hard moeten werken en vandaag heb ik het gevoel dat het nog eeuwen gaat duren, maar dat is wel hoe ik het wil bekijken: ik kan hier sterker uitkomen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.