Van Aert werkt aan terugkeer op BK-parcours in Antwerpen

vrijdag 22 november 2019 om 18:13
Van Aert werkt aan terugkeer op BK-parcours in Antwerpen

foto: WielerFlits

Wout van Aert, onlangs verkozen tot Flandrien van het Jaar, werkt hard aan zijn terugkeer. Vanmiddag trainde hij in Antwerpen, waar in januari het Belgisch kampioenschap veldrijden afgewerkt wordt.

Van Aert oefende vanmiddag op het strand van Sint-Anneke, op de Linkerscheldeoever, waar op 12 januari de Belgische crosskampioenschappen worden gehouden. Sinds zijn val tijdens de Tour de France, nu vier maanden geleden, koerste de drievoudige nationaal kampioen veldrijden niet meer, maar momenteel werkt hij hard aan zijn terugkeer. Hij wil dit seizoen graag nog crossen en boekt duidelijk progressie.

Of hij de Belgische kampioenschappen daadwerkelijk gaat halen is nog de grote vraag. Wel gaf de renner van Jumbo-Visma al aan dat hij nog wil crossen om ritme op te doen, niet om te presteren.

Flandrien
Eerder deze maand werd Van Aert door zijn collega-renners verkozen tot Flandrien van 2019. Kleiner kon het verschil met de nummer twee niet, want hij haalde het met één punt voorsprong op Remco Evenepoel. Voor Van Aert, die de trofee uit handen kreeg van wielerlegende Francesco Moser, was het niet zijn eerste bekroning op het Gala van de Flandrien; in 2016 won hij immers al de Flandrien van het Veld.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.