Wout van Aert wint in Essen, Van der Poel kent pech
Foto: Gauthier
zaterdag 5 december 2015 om 16:04

Wout van Aert wint in Essen, Van der Poel kent pech

Wout van Aert heeft de vierde manche in de Bpost Bank Trofee in Essen gewonnen. De renner van Vastgoedservice-Golden Palace kwam als winnaar uit een duel met Sven Nys (Crelan-AA Drink). Mathieu van der Poel streed mee voor de overwinning, maar kreeg in extremis af te rekenen met een afgebroken versnellingsapparaat.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het veldritpeloton had met Tom Meeusen en Zdenek Stybar twee renners die woonachtig zijn in Essen aan het vertrek. Meeusen schoot het snelst uit de startblokken, Stybar – die op de laatste rij moest vertrekken – dook logischerwijs bij de laatsten in het veld. De Tsjech reed in Essen zijn enige veldrit van het seizoen, zij het voor het plezier en niet met de bedoeling om een resultaat te rijden. Stybar kwam dan ook pas als twintigste over de streep, op ruim drie minuten van de kop van de koers.

Na de snelle openingsronde van Meeusen, ging Sven Nys naar de kop. Van Aert zorgde ervoor dat hij onmiddellijk mee was, terwijl de slecht gestarte Van der Poel van iets verder moest terugkomen. De wereldkampioen maakte samen met Gianni Vermeersch de sprong en ging onmiddellijk aan de leiding rijden. Daarmee zette hij Van Aert en Nys onder druk, maar na een klein foutje van Van der Poel kon het tweetal alsnog terugkeren. Vermeersch kende een grote terugval en zou niet meespelen voor de zege.

Maar daar liet Van der Poel het niet bij. Een kwartier voor het einde versnelde hij opnieuw. Van Aert en Nys volgden op een gegeven moment op zes à zeven seconden van de wereldkampioen, maar dan sloeg het noodlot toe: Van der Poel kreeg af te rekenen met een afgebroken versnellingsapparaat. Hij stond te voet en zou zich niet meer met de debatten bemoeien. Michael Vanthourenhout was hem daarvoor dankbaar, want hij verzekerde zich zo van een podiumplaats.

In de slotronde kregen we een tweestrijd, waarin Van Aert slim de leiding nam. Nys probeerde er nog wel over te komen, maar op de laatste modderstrook gaf hij zich alsnog gewonnen. Van Aert greep op die manier zijn vierde zege op vier wedstrijden in de Bpost Bank Trofee en verstevigde vanzelfsprekend zijn voorsprong. Zij zijn er morgen niet bij in de Druivencross van Overijse, een geprikkelde Mathieu van der Poel wél.

Bpost Bank Trofee 2015-2016
Uitslag manche 4: Essen

1. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)
2. flag-be Sven Nys (Crelan-AA Drink)
3. flag-be Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)
4. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
5. flag-be Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games)
6. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
7. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
8. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon)
9. flag-be Tim Merlier (Vastgoedservice-Golden Palace)
10. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
5 december 2015 16:06
Doodjammer zeg voor Matthieu. Was gewoon de beste, en zou ook gewonnen hebben.

Dan morgen maar. Met een Pauwels in matige vorm moet VdP toch kunnen winnen met twee vingers in de neus.
5 december 2015 16:29
Erg indrukwekkend MvdP. Had zeker een grote kans gehad om te winnen. Dan morgen maar!
5 december 2015 16:46
Jammer dat Van Kessel na zijn goede start terugzakte, een keer top5 had mooi geweest. Van den Brand netjes top20, die boekt redelijke vooruitgang na zijn rentree.
Ik vraag mij wel af wat er met Van Amerongen en Wubben aan de hand is, Van Amerongen leek er doorheen te komen een paar weken geleden, maar is nu nergens. Wubben het hele seizoen al niet.
5 december 2015 16:49
Een 'geprikkelde' Van der Poel zal morgen op vreselijke wijze wraak willen nemen op het noodlot. Wat jammer dat de andere toppers er niet bij zijn.
5 december 2015 17:03
Erg sneu voor Mathieu. Hij stond er goed voor om te winnen, al was het toch nog 2 ronden.
Morgen dan maar winnen met 5 minuten voorsprong. Nys bevestigd toch maar weer eens nog altijd mee te kunnen. Indrukwekkende 4/4 voor Van Aert.
5 december 2015 18:47
Van Amerongen is wat ziekjes. Wubben had materiaalpech. De laatste moet oppassen dat hij mee kan doen in de wereldbekercrossen later deze maand nu Boom mee wil doen. Hij lijkt momenteel niet beter dan Van den Brand.
5 december 2015 19:36
@kaunertal: dank voor het beantwoorden van de vraag.
5 december 2015 19:50
Knap hoe hij zijn teleurstelling verwoord na de wedstrijd.
5 december 2015 20:41
Ik heb alleen de eerste 20 minuten gezien vanwege Sinterklaas, maar dat was een indrukwekkende Van der Poel. Verder ben ik afhankelijk van de verslagen en die zijn allemaal grotendeels eensluidend. De stelling van WF dat VDP 'meedeed voor de zege' is vergeleken met de rest nogal een understatement. Ook de 'slechte start' van VDP herken ik niet. Qua plaats reed hij misschien niet vooraan, maar het tijdverschil met de eerste (Van Kessel) was miniem. In no-time schoof VDP op van de 16e naar de 12e, de 8e, de 6e, de 4e en de 3e plek.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.