Wout van Aert zesde: “Ik was gewoon niet goed genoeg”

zondag 4 april 2021 om 16:42
Wout van Aert zesde: “Ik was gewoon niet goed genoeg”

foto: Cor Vos

Wout van Aert moest in de Ronde van Vlaanderen genoegen nemen met de zesde plaats. Op de laatste keer Oude Kwaremont moest hij winnaar Kasper Asgreen en Mathieu van der Poel laten gaan, waarna hij in de achtervolging zesde werd. “Ik had gehoopt op een beter gevoel want dit was mijn hoofddoel, maar er zat niet meer in”, zegt hij tegen Sporza.

“Ik voelde bij de tweede keer Kwaremont al dat ik geen overschot had”, aldus Van Aert. “Ik was uiteindelijk gewoon niet goed genoeg. Ik ben er gewoon afgereden. Ik ben nog blijven vechten, maar op het laatste was het op.”

“Ik dacht: laat het maar zo snel mogelijk voorbij zijn, want het was niet meer van harte. De Paterberg was zelfs strompelen”, geeft de kopman van Jumbo-Visma toe. “Ik heb daarna nog geprobeerd om voor die groep uit te blijven, maar ik kon niet meer. Of ik ontgoocheld ben? Ja en nee. Er zat niet meer in en ik heb ook geen steken laten vallen, maar ik had wel gehoopt op een beter gevoel. Dit was het hoofddoel van mijn voorjaar. Hier moet ik even van bekomen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.