Wout van Aert zet Sam Bennett te kijk in Dauphiné
foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2019 om 16:36

Wout van Aert zet Sam Bennett te kijk in Dauphiné

Video Wat kan Wout van Aert niet in het Critérium du Dauphiné? De renner van Jumbo-Visma was woensdag nog de beste tijdrijder, maar vandaag bleek hij ook de snelste sprinter. De Belg versloeg in de straten van Voiron niemand minder dan Sam Bennett en Julian Alaphilippe.

Het ging gisteren deels over de knappe tijdritoverwinning van Wout van Aert, maar toch vooral over het uitvallen van Chris Froome. De viervoudig Tourwinnaar brak bij een zware valpartij zijn rechterdijbeen, heup, elleboog en meerdere ribben. De Brit verblijft momenteel op de intensive care van het ziekenhuis van Saint-Étienne, maar het Critérium du Dauphine ging gewoon door. En wel met een tweehonderd kilometer lange etappe naar Voiron.

Wout van Aert staat goedgemutst aan de start – foto: Cor Vos

Drie vluchters vinden elkaar  
Ondanks de nodige klimmetjes onderweg, werd er een (massa)sprint verwacht in de straten van Voiron. Al weigerden Stéphane Rossetto, Alessandro De Marchi en Yoann Bagot de etappe anoniem uit te fietsen. Het peloton – aangevoerd door Mitchelton-Scott, de ploeg van leider Adam Yates – liet begaan, waardoor de drie koplopers meerdere minuten konden uitlopen. De vroege vlucht was vertrokken!

Gelukkig voor De Marchi, Rossetto en Bagot scheen de zon, al moesten ze het vooral van het goede weer hebben. De drie avonturiers waren namelijk kansloos voor de ritzege, helemaal omdat Sam Bennett gebrand was op een tweede ritzege. De Ierse sprinter liet zijn ploeggenoten van BORA-hansgrohe op kop rijden, waardoor de voorsprong van de koplopers steeds kleiner werd.

Vroege vluchter Alessandro De Marchi – foto: Cor Vos

Toch wisten De Marchi, Bagot en Rossetto bijzonder lang stand te houden. De sprintersploegen wisten de Italiaan pas op minder dan twee kilometer van de finish in te rekenen. Edvald Boasson Hagen en Philippe Gilbert hoopten vervolgens te profiteren van een moment van aarzeling, maar BORA-hansgrohe wist op tijd het gat te dichten. De Duitse formatie leek de rode loper uit te rollen voor topfavoriet Bennett.

Van Aert verrast Bennett en co
De Ier zat echter niet ideaal geplaatst, in tegenstelling tot Wout van Aert. De renner van Jumbo-Visma liet eerder deze week al zijn snelle benen zien, maar kwam hij telkens tekort ten opzichte van de echte sprinters. Ditmaal reed Van Aert echter de perfecte sprint, waardoor hij overtuigend wist te winnen. Bennett en Alaphilippe moesten genoegen nemen met de ereplaatsen.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
13 juni 2019 17:15
Wauw wat een week!
14 juni 2019 08:03
Proficiat Wout !
Wist dat je snel was, maar zo snel............

Om te reageren moet je ingelogd zijn.