Wouter Wippert boekt eerste seizoenszege in de Omloop Mandel-Leie-Schelde
foto: Marcel Koch
zaterdag 25 augustus 2018 om 17:24

Wouter Wippert boekt eerste seizoenszege in de Omloop Mandel-Leie-Schelde

Wouter Wippert heeft na een aantal ereplaatsen dit seizoen in de Omloop Mandel-Leie-Schelde Meulebeke nu ook zijn eerste zege geboekt. De sprinter van Roompot-Nederlandse Loterij was na een koers over 187,4 kilometer de snelste in de straten van Meulebeke voor Herman Dahl. Na eerdere zeges van Pieter Weening, Jan-Willem van Schip en Taco van der Hoorn is dit de vierde zege van het seizoen voor Roompot-Nederlandse Loterij.

Vorig jaar was het Iljo Keisse die Quick-Step Floors de zege gaf die het moest boeken. Dit jaar ontbraken de WorldTour-ploegen echter in de Omloop Mandel-Leie-Schelde, wat zowel de Continental-teams en ProContinental-teams meer perspectief gaf op winst in de Belgische 1.1-wedstrijd, die drie omlopen van dertig kilometer en acht omlopen van twaalf kilometer in en rondom Meulebeke omvatte.

Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte er een sterke kopgroep met daarin Jan-Willem van Schip, Zico Waeytens, Nahom Desale en Michiel Dieleman. Van Schip was gisteren nog actief in de Great War Remembrance Race, waar hij op een vierde plaats strandde achter winnaar Raim.

De vier koplopers werkten goed samen, maar kregen nooit meer dan een minuut van het peloton. Daardoor bleek al gauw dat een massasprint aanstaande was. Met nog twaalf kilometer te gaan werden de koplopers ingerekend, waarna Roompot-Nederlandse Loterij zich direct voorbereidde op een massasprint. In deze sprint bleek Wippert vervolgens met een fietslengte voorsprong op de Noor Dahl de snelste te zijn.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2018 17:26
NO WAY!!!! CHAMPAGNEUH!!!!!!!!!
25 augustus 2018 17:30
Legt wel even het achterneefje van Roald er op.
25 augustus 2018 17:34
Sinds hij geen nieuw contract kreeg toch maar mooi 2e en 1e geworden in de wedstrijden die hij uitreed. Op naar een Belgische proconti dan maar?
25 augustus 2018 17:41
De ploeg van Van der Poel dan maar? :)

Mooi dat-ie weer eens kan winnen..
25 augustus 2018 17:49
Erg leuk voor Wippert. Hopelijk verdient hij hiermee een contract bij een ploeg voor volgend jaar.
25 augustus 2018 17:51
Dit is een overwinning ala Gerben Löwik, maar dan te laat.
    25 augustus 2018 18:44
    Ook een mooie renner..
25 augustus 2018 18:10
Fijn voor hem. Eindelijk. Ik zie hem ook wel voor een Belgische PCT ploeg rijden volgend jaar. Daar is hij echt wel goed genoeg voor. Met wat meer vertrouwen kan hij meer winnen.

De WT was duidelijk te hoog gegrepen. De combinatie Wippert en Roompot is ook niet ideaal kennelijk anders zouden ze hem wel willen behouden.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.