Wouter Wippert wint slotrit Hongarije, eindwinst Krists Neilands
foto: Cor Vos (archief)
zondag 16 juni 2019 om 14:48

Wouter Wippert wint slotrit Hongarije, eindwinst Krists Neilands

De winst in de slotrit van de Ronde van Hongarije is gegaan naar Wouter Wippert. De Nederlandse sprinter van Evo Pro Racing was de snelste in de vlakke slotrit naar Székesfehérvár. Krists Neilands wist met overmacht de Ronde van Hongarije te winnen. De Let van Israel Cycling Academy zag zijn leiderstrui niet meer in gevaar komen.

Neilands greep in de tweede etappe de macht in deze editie. Na een bergachtig middenstuk van de rit kwam hij met een minuut voorsprong over de finish. In de vierde etappe met aankomst bergop wist Neilands ook te winnen, waarmee hij een kroon zette op zijn eindzege.

De slotrit eindigde in een massasprint, die gewonnen werd door Wippert. Eerder deze ronde eindigde de Nederlander al als tweede in etappe 3b. Voor Wippert is het zijn derde seizoenszege, nadat hij ook al twee ritten won in een Bosnische rittenkoers.

Belangrijke punten voor Israel Cycling Academy
Voor Israel Cycling Academy is het alweer de vierde eindzege in een rittenkoers in de Europe Tour. Eerder al won Edwin Ávila de GP Beiras, pakte Davide Cimolai de eindzege in de Vuelta Castilla y Leon en ging de eindwinst in de Ronde van Estland naar Mihkel Raïm. Voor de Israëlische ploeg betekent dat een fiks aantal punten op de UCI-ranglijst, die volgend seizoen bepalend is voor de wildcards in de WorldTour-koersen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.