Wright beste vluchter in Tour de l’Avenir, Guglielmi nieuwe leider
Fred Wright, rechts - foto: Cor Vos (archief)
zondag 18 augustus 2019 om 16:08

Wright beste vluchter in Tour de l’Avenir, Guglielmi nieuwe leider

De vierde etappe van de Tour de l’Avenir is gewonnen door Fred Wright. De Britse coureur was na 158 kilometer de beste van een kopgroep, die de hele dag voorop bleef. Toekomstig Jumbo-Visma-renner Tobias Foss raakte zijn leiderstrui kwijt aan aanvaller Simon Guglielmi uit Frankrijk.

Acht renners zaten mee in de vlucht van de dag. Simon Guglielmi (Frankrijk), Søren Warenskjold (Noorwegen), Giovanni Aleotti (Italië), Patrick Haller, Miguel Heindmann (beiden Duitsland), Joël Suter (Zwitserland), Fred Wright (Groot-Brittannië) en Patrick Gamper (Oostenrijk) kleurden de etappe.

De acht draaiden goed rond en konden zo het peloton ruim voor blijven. Wright toonde zich in de sprint van de kopgroep de snelste. De Brit rijdt normaliter voor de 110% Me-ploeg, maar nu dus voor de nationale beloftenselectie. Dit najaar mag hij zich bewijzen als stagiair voor CCC.

Nieuwe leider
Voor de Fransman Guglielmi was er ook iets te vieren. Door de grote voorsprong wist hij de leiderstrui over te nemen van Tobias Foss, die in het peloton de streep passeerde op twee minuten achterstand.

Slecht nieuws was er ook voor Team GB. Ethan Hayter is gevallen in de laatste kilometers van Tour de l’Avenir. Hij liep daarbij een sleutelbeenbreuk op. Hayter was één van de favorieten in deze toekomstronde en was een van de favorieten voor het WK in eigen land volgende maand. Het is nog onbekend hoe lang hij buitenspel staat.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.