Wynants looft Jumbo-Visma: “De sterkte van onze ploeg is dat ze renners beter maken”

zaterdag 6 april 2019 om 13:07
Wynants looft Jumbo-Visma: “De sterkte van onze ploeg is dat ze renners beter maken”

foto: Cor Vos

Maarten Wynants is al een aantal jaar de trouwe wegkapitein van de voorjaarskern van Jumbo-Visma. Dit jaar ziet de Belgische coureur zijn ploeg excelleren in de voorjaarsklassiekers. En dat komt niet alleen door het aantrekken van Wout van Aert.

Van Aert is de absolute kopman van het team, maar ook renners als Mike Teunissen en Danny van Poppel weten uitstekend hun man te staan in de Vlaamse velden. “Het zijn allemaal talentrijke jongens. Ze komen traag, maar ze worden ieder jaar beter. Het zat er misschien ergens aan te komen. En Van Aert presteert boven de verwachtingen, dan gaat het net iets sneller”, vertelt Wynants aan Sporza. “Ikzelf vervul de rol van ouderdomsdeken in de ploeg en dan heb je de jonge honden – wolven mag ik niet zeggen – die ook graag willen.”

Wynants zag Jumbo-Visma zich de afgelopen jaren ontwikkelen van een ploeg met budgettaire beperkingen en weinig successen tot één van de sterkere machtsblokken in het wielerpeloton: “Het succes is met de jaren gekomen. We hadden het budgettair moeilijk en we hebben de omslag gemaakt om in te zitten op jonge talenten. Dankzij onze goede scouting en met een beetje geluk hebben we met Dylan Groenewegen en Primoz Roglic twee potentiële wereldtoppers aangetrokken. Daar zijn we gestaag mee aan de slag gegaan.”

“We hebben de kiem gelegd van wat er nu gebeurt toen het slecht ging. Vroeger wilde niemand komen naar ons, maar nu staan ze in de rij. De sterkte van onze ploeg is dat ze renners beter maken. Ze halen geen kopmannen, maar proberen ze hier op te leiden”, eindigt de coureur van Jumbo-Visma, dat nu met Van Aert binnen de gelederen één van de topfavorieten voor de Ronde herbergt.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.