Xandro Meurisse maakt indruk: “Heel plezant om zo rond te fietsen”

vrijdag 12 juli 2019 om 08:43
Xandro Meurisse maakt indruk: “Heel plezant om zo rond te fietsen”

foto: Cor Vos

Xandro Meurisse is misschien wel de verrassing van de eerste Tourweek. De renner van Wanty-Gobert liet zich al zien in de eerste etappes, maar eindigde donderdag knap als derde op La Planche des Belles Filles. “Het is heel plezant om zo rond te fietsen”, zo vertelt hij in gesprek met WielerFlits.

Meurisse hoopte zijn ploeg een prestigieuze ritzege te bezorgen, maar de 27-jarige coureur moest uiteindelijk Dylan Teuns en Giulio Ciccone laten gaan. “Ik gun het Dylan echt, aangezien hij een vriend is. Hij heeft vorig jaar heel wat commentaar gekregen, maar hij wint nu een rit in de Dauphiné en de Tour. Dat is antwoorden met de pedalen.”

Maar ook Meurisse maakt indruk op de fiets. “Ik hou er rekening mee dat het een dag minder zal gaan, maar voorlopig gaat alles goed. Ik ben zeer tevreden met mijn prestatie. Ik heb snel beslist om geen energie meer te verspelen aan de bolletjestrui. Het was een zeer mooie rit.”

“Of ik de verrassing ben van deze Tour? Ik blijf er heel rustig onder. Ik probeer gewoon zo hard mogelijk te fietsen. Ik bekijk het deze Tour echt dag per dag”, aldus Meurisse.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.