Xandro Meurisse wil bollen: “Toonde op de Muur iets te veel respect voor Greg”
©Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 13:24

Xandro Meurisse wil bollen: “Toonde op de Muur iets te veel respect voor Greg”

Interview De derde Tourrit startte deze middag in Binche, waar de hoofdzetel van Wanty gevestigd is. Het inspireert in elk geval Xandro Meurisse, die de ontgoocheling van zaterdag al heeft doorgespoeld. “Ik toonde op de Muur misschien iets te veel respect voor Greg. Maar de bollentrui blijft een doel.”

Tourdebutant Xandro Meurisse baalde, zaterdagnamiddag. Hij had de goede vlucht te pakken en bood op de Muur van Geraardsbergen als laatste weerstand aan Greg Van Avermaet in de jacht op de eerste bollentrui in deze Tour. De Olympische kampioen haalde het. Meurisse bleef verweesd achter.

“Ik kan niet ontkennen dat de teleurstelling groot was”, vertelde Xandro deze middag bij de start in Binche. “We hadden er met de ploeg een doel van gemaakt. Maar misschien toonde ik op de Muur iets te veel respect voor Greg. Nu, de grootste ontgoocheling is doorgespoeld, hoor.”

Epernay
Vandaag wil de West-Vlaming een nieuwe poging doen. In de finale van de rit naar Epernay liggen een paar hellinkjes waar Meurisse Van Avermaet de bergtrui afhandig kan maken. “Ik ga in elk geval een poging doen. Ofwel via de vroege vlucht (wat niet gelukt is, red), ofwel als alles samenkomt in de finale. Als ik me voorin kan handhaven en wat punten kan meegrabbelen, zit het er misschien nog in.”

Meurisse krijgt in elk geval een deel van Wanty-Gobert in zijn dienst, vandaag. “De briefing moet nog gebeuren, maar dat zou toch het plan zijn. Voor ons team blijft een paar dagen in de bollentrui toch mooie publiciteit. Als de kans zich aandient, mogen we die niet laten liggen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.