Tegenvaller voor Alpecin-Deceuninck: Meurisse moet in het gips na val in Amstel Gold Race
foto: Cor Vos
maandag 17 april 2023 om 11:08

Tegenvaller voor Alpecin-Deceuninck: Meurisse moet in het gips na val in Amstel Gold Race

Slecht nieuws voor Xandro Meurisse: de renner van Alpecin-Deceuninck heeft bij een val in de Amstel Gold Race een polsbreuk opgelopen. Meurisse hoeft niet geopereerd te worden, maar zijn pols moet wel tien dagen in het gips. Hij zal de komende weken niet in actie komen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Meurisse was betrokken bij een massale valpartij in de afdaling richting de Loorberg. De 31-jarige coureur kon zijn weg niet vervolgen en is later onderzocht in het ziekenhuis van Herentals. “Het onderzoek toonde aan dat een meervoudige, maar niet verplaatste breuk aan in de linker pols”, schrijft Alpecin-Deceuninck op sociale media. “Een operatie is niet nodig. Xandro zal tien dagenlang een open gipsverband krijgen, waarna de volgende stappen in de behandeling genomen kunnen worden.”

“Het eerste doel is om weer te kunnen trainen op de rollen en te revalideren, zodat hij eind mei mee kan doen aan het teamtrainingskamp.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.