Xandro Meurisse solliciteert bij Rik Verbrugghe: “WK-selectie kan mijn seizoen redden”

Xandro Meurisse solliciteert bij Rik Verbrugghe: “WK-selectie kan mijn seizoen redden”

Foto: Cor Vos

zondag 13 september 2020 om 19:30
Interview

Xandro Meurisse zou er maar wat graag bij zijn op 27 september in het Italiaanse Imola. Dan vindt namelijk het wereldkampioenschap op de weg plaats. Maar dan moet er wel een einde komen aan de pechspiraal waar de renner van Circus-Wanty Gobert momenteel in zit.

Sinds de coronabreak zat het Meurisse, die in het begin van het seizoen nog knap de Vuelta Ciclista a la Región de Murcia op zijn naam schreef, niet bepaald mee. “Ik had in de lockdown goed getraind en had het gevoel dat ik echt goed in orde was, maar dan begon het allemaal…”

“In de Strade Bianche stak de hitte mij tegen. De Gran Tritto Lombardo vervolgens, daar was het een lekke band in de voorlaatste ronde op een parcours waar terugkomen onmogelijk is die mij parten speelde. In Milaan-San Remo was ik mee tot op de Poggio, tot ik Bettiol zijn achterwiel aantik: game over natuurlijk. De Dauphiné, daar ging het gewoon echt niet, ze reden er gewoon verschrikkelijk hard. Maar dan moest het ergste nog komen. Op het EK was ik wél goed in orde, tot ik een verschrikkelijke smak maak.”

De gevolgen? Enkele zenuwen tussen vel en bot werden geplet. De linkerkant van Meurisses bil werd gevoelloos en dat is tot op de dag van vandaag het geval. Ook zijn rug deelde in de klappen. “Maar die begint wel te beteren. Ik heb een mini-stage in Luxemburg ingelast. Daar heb ik goede trainingsblokken kunnen doen, zonder te veel last. De miserie mag weleens gaan stoppen nu.”

Informatie van Verbrugghe
Eén koers zou het seizoen van Meurisse nog kunnen redden. “En dat is natuurlijk het WK. Als ik daar een goede prestatie voor de ploeg kan neerzetten, dan is mijn seizoen voor een deel gered. Met de Ronde van Luxemburg in de benen, ben ik er van overtuigd dat ik mijn beste niveau weer kan halen op het WK. Ik hoop er wel echt op. Ik heb de recente ontwikkelingen ook op de voet gevolgd en ook al eens bij de bondscoach, die in Italië vertoefde, gepolst hoe het parcours in elkaar zit.”

“En dat parcours ligt me wel. Misschien zelfs meer dan dat in Zwitserland”, geeft de Kortrijkzaan toe. “Daar was het meer voor pure klimmers. Pas op, ik kan ver komen in het hooggebergte, maar ik zou mezelf nooit een pure klimmer noemen. Het nieuwe parcours in Imola spreekt me absoluut aan. Zeker als ik van Rik hoor dat de tweede beklimming in het rondje op een Ardennenbeklimming lijkt.”

Hoe hoog schat Meurisse zelf zijn kansen in? “Ik denk dat Rik Verbrugghe een beetje heeft afgewacht. Het is ook niet simpel om de contacten te behouden met de jongens die in de Tour zitten. Rik weet in ieder geval dat hij op mij kan rekenen. We spreken al van in december over het EK en WK, dan hebben we een eerste keer samengezeten. De omstandigheden zijn nu wel veranderd, maar ik sta nog altijd paraat.”

Transferitis
Maar dan zal Meurisse wel nog eens uit zijn pijp mogen komen in de volgende wedstrijden. Hij zit namelijk ook nog altijd met een transfer naar de WorldTour in zijn hoofd. “De voorbije weken ben ik daar misschien wat te veel mee bezig geweest. Dan is uw slaap wat slechter en uw focus misschien wat minder op de koers gericht. Daar wil ik nu graag vanaf, en mij weer vol focussen op de wedstrijden en op een paar goede resultaten. Dan komt die transfer er uiteindelijk vanzelf wel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.