Xandro Meurisse sprint sneller dan Oscar Riesebeek in Druivenkoers

woensdag 29 augustus 2018 om 18:04
Xandro Meurisse sprint sneller dan Oscar Riesebeek in Druivenkoers

foto: Sirotti

Xandro Meurisse heeft vanmiddag de 58e editie van de Druivenkoers in Overijse gewonnen. Hij klopte in de sprint onze landgenoot Oscar Riesebeek, met wie hij in de slotfase was weggereden. Jimmy Janssens eindigde op de derde plaats. Meurisse volgt op de erelijst Jérôme Baugnies op, die de afgelopen drie jaar zegevierde. Het parcours van de Druivenkoers bestond uit een grote ronde om Overijse, die tweeënhalf keer moest worden betwist. Daarna moest nog achtmaal een kleinere lokale worden afgelegd. Ook kenmerkte het parcours zich door meerdere typische Belgische hellingen; onder meer de Bergstraat en de Schavei stonden op het programma.

Ivar Slik in de ontsnapping
Door het hoge tempo in de beginfase brak het peloton enkele keren. Terwijl achteraan meerdere groepen hun best moesten doen om terug te keren, probeerden voorin meerdere renners weg te geraken. Pas na het eerste koersuur kwam de eerste serieuze ontsnapping tot stand met daarbij onze landgenoot Ivar Slik van Monkey Town.

De voorsprong van de zeven vluchters bleef lange tijd schommelen rond de minuut, waardoor zij niet veel ruimte kregen van het peloton. Op drie ronden voor het einde werden zij weer ingerekend, maar nieuwe aanvallen van onder anderen Dries De Bondt lieten niet lang op zich wachten. Een compleet peloton begon echter aan de twee laatste ronden.

Riesebeek sluit aan
Terwijl het pijpenstelen regende, zetten Jimmy Janssens en Xandro Meurisse een nieuwe aanval op touw. Ze kregen even later gezelschap van Oscar Riesebeek. Onze landgenoot van Roompot-Nederlandse Loterij had in zijn eentje de oversteek gemaakt. Hoewel de verschillen met het peloton klein waren, moest de winnaar vooraan worden gezocht. 


Riesebeek viel aan in de slotfase en zag alleen Meurisse aansluiten. In de sprint was de 26-jarige Belg vervolgens de sterkste. Hij boekte daarmee zijn tweede profzege, nadat hij ook al eens een rit won in de Vierdaagse van Duinkerke. Naast Riesebeek finishten ook Roompot-renners Floris Gerts (4e), Taco van der Hoorn (5e), Sjoerd van Ginneken (7e) en Jeroen Meijers (8e) in de top tien.

Dit artikel delen:

5 Reacties

AZH 29 augustus 2018 om 18:08

5 keer Roompot bij de eerste 8.

ifor 29 augustus 2018 om 18:15

Zo blijft die bij vanderscheuren, zoals het heurt!

assen 29 augustus 2018 om 18:19

Ja, jammer dat ze dan niet winnen, maar kan gebeuren. Wel een hoog niveau blijkbaar.

koos1 29 augustus 2018 om 18:44

Sterk van Roompot om met 5 in de top10 te eindigen. Jammer dat Riesebeek niet kon winnen

Verweggistan 29 augustus 2018 om 19:10

Baugnies was een week te vroeg, dan maar Meurisse.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.