Xandro Meurisse neemt deel aan vier veldritten
©Photopress.be
donderdag 27 december 2018 om 18:40

Xandro Meurisse neemt deel aan vier veldritten

Update Xandro Meurisse, prof bij Wanty-Groupe Gobert en de voorbije zomer nog een van de revelaties op het EK en WK op de weg, neemt deze winter deel aan drie veldritten. Meurisse start respectievelijk in Bredene (Brico Cross), Gullegem en het BK in Kruibeke.

De 26-jarige West-Vlaming was als jongere een van de toppers in het veldrijden. Zo won hij als nieuweling 12 wedstijden. “Maar ik moet toegeven dat ik qua lichaamsbouw wat voorsprong had om mijn leeftijdsgenoten”, bekent Meurisse. “Toen ik junior werd, liep het al wat minder vlot. Als belofte ben ik overgestapt naar de weg. Eerst bij Lotto-Soudal (U23), later stroomde ik via Crelan-Vastgoedservice door naar Wanty-Groupe Gobert.”

Maar Meurisse houdt nog steeds van het veldrijden. “Meer zelfs, ik mis het wel als ik de toppers op tv aan het werk zie. Ik kijk er dan ook naar uit om deze winter aan een aantal crossen deel te nemen. Momenteel ben ik op stage in Calpe, samen met Timohty Dupont en Wesley Kreder. Op 22 december kom ik terug naar huis voor de kerstperiode, daags na het BK veldrijden reizen we terug naar de zon voor onze ploegstage. In die tussenperiode is het ideale om al een paar keer diep te gaan in het veld.”

Zijn eerste wedstrijd wordt de Brico Cross in Bredene (29 december). Daarna volgt Gullegem (5 januari) en het BK in Kruibeke (13 januari).

Update 27 december, 18.45
Het BK in Kruibeke zal tóch niet de laatste cross worden van Xandro Meurisse. De renner van Wanty-Groupe Gobert zal op 26 januari ook nog aan de start staan van de Kasteelcross van Zonnebeke. Dit laat zijn ploeg weten op Twitter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.