Xandro Meurisse valt in BinckBank Tour en moet opgeven

woensdag 14 augustus 2019 om 18:25
Xandro Meurisse valt in BinckBank Tour en moet opgeven

foto: Cor Vos

Xandro Meurisse heeft in de derde rit van de BinckBank Tour opgegeven. Op 45 kilometer van de finish was de Belg van Wanty-Gobert betrokken bij een valpartij, waarbij hij een blessure aan de rechterknie en rechterkuit opliep. Voor onderzoek werd hij naar het ziekenhuis overgebracht.


Op 45 kilometer van de finish gingen meerdere renners tegen de vlakte. Onder anderen Laurens De Vreese, die nog betrokken was bij de vroege vlucht, en Bob Jungels waren daarbij betrokken. Terwijl zij snel verder konden rijden, bleef Xandro Meurisse langer op het asfalt zitten en moest vervolgens met een van pijn vertrokken gezicht in de ambulance stappen.

Daarmee zag Wanty-Gobert een belangrijke pion in het team wegvallen, want vooraf werd de Belg bij de kanshebbers gerekend in deze rittenkoers na zijn sterke Tour de France. Daarin finishte hij nog als derde in de lastige rit naar La Planche des Belles Filles. De ploeg liet weten dat Meurisse ‘met een geruststellende blessure aan de rechterknie en -kuit de wedstrijd moest verlaten’.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.