Yara Kastelijn boekt eerste grote overwinning in Gavere
foto: Cor Vos
zondag 27 oktober 2019 om 14:25

Yara Kastelijn boekt eerste grote overwinning in Gavere

Yara Kastelijn heeft in Gavere haar eerste grote overwinning bij de elite dames geboekt. De Nederlandse was de beste in de derde Superprestigecross van het seizoen. Ze ging ploegmate bij 777 Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado vooraf.

Wat Worst gisteren deed in Beringen, daar was ze ook vanmiddag in Gavere tuk op: snel openen en het vervolgens ook afmaken. Dat eerste, daar slaagde ze alvast in. Naar goede gewoonte ging de Europese kampioene razendsnel van start, waardoor ze samen met de jonge Belgische Laura Verdonschot en Yara Kastelijn lichtjes kon vooruitrijden.

Gavere lag er vandaag echter atypisch bij: geen modder, goed berijdbare paden en een relatief hoge snelheid bergop. Niet ideaal om meteen grote verschillen te creëren dus. De kopgroep dikte daarom vanaf de tweede ronde steeds verder aan, maar toch zagen we één belangrijke afwezige: wereldkampioene Sanne Cant. De Belgische is duidelijk nog steeds op zoek naar haar beste benen en zou uiteindelijk pas op plek veertien stranden.

foto: Cor Vos

Na dik twintig minuten cross begon al het klauterwerk door te wegen, waardoor de beste drie zich bergop wisten te onderscheiden. Het ging om ploegmates Alice Maria Arzuffi en Yara Kastelijn, en de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. Maar ook dat tempo lag voor Kastelijn nog niet hoog genoeg. Een rondje later ging ze nogmaals voluit op de lange klim richting Kasteel Grenier. In één klap had ze een voorsprong van vijftien seconden beet.

In de slotronden hield ploegmate Arzuffi bergop nog wel gelijke tred, maar vanaf er risico’s moesten genomen worden in het naar beneden rijden, moest de Italiaanse toch weer terrein prijsgeven. Kastelijn kon zo ongestoord richting haar eerste grote zege bij de elite dames rijden. Ze is wel tweevoudig Nederlands kampioen bij de jeugd.

foto: Cor Vos

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 3: Gavere

1. flag-nl Yara Kastelijn (777)
2. flag-it Alice Maria Arzuffi (777)
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
4. flag-nl Annemarie Worst (777)
5. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal)
6. flag-gb Anna Kay (Experza CX Team)
7. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
8. flag-nl Inge van der Heijden (CCC)
9. flag-nl Geerte Hoeke
10. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.