Yara Kastelijn kroont zich tot Europese kampioene in Silvelle

zondag 10 november 2019 om 14:31
Yara Kastelijn kroont zich tot Europese kampioene in Silvelle

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn heeft zich in het Italiaanse Silvelle tot Europese kampioene gekroond. De Nederlandse reed quasi van start tot finish aan de leiding en kwam geen moment in de problemen. De Italiaanse Eva Lechner en Kastelijns landgenote Annemarie Worst flankeerden haar op het podium.

Na een snelle start van de Belgische ouderdomsdeken Ellen Van Loy, was het Yara Kastelijn die in de openingsronde meteen de forcing voerde. Kastelijn leeft momenteel op een wolk, nadat ze in Gavere en op de Koppenberg recent haar grote doorbraak in de elitecategorie kende.

En dat was eraan te zien. Dankzij een foutje van landgenote Worst, kreeg de gemotiveerde Kastelijn enkele meters cadeau. De Nederlandse besloot om meteen door te zetten en daar had Worst geen antwoord op. De Italiaanse Eva Lechner, voor de verandering wél eens goed gestart, wilde Kastelijn echter niet zo snel laten rijden en ze reed weer naar haar achterwiel. Halverwege de openingsronde bleek echter dat de thuisrijdster zich had vergallopeerd en gas moest terugnemen.

Kastelijn kwam zo na een ronde aan de aankomst door met een voorsprong van tien seconden op Worst en zestien op Lechner. Uiteindelijk zou Lechner zich nog wel herpakken, maar echt veel dichterbij sluipen op Kastelijn zat er nooit nog in.

Kastelijn reed nochtans nooit echt ver weg. Twintig á vijfentwintig seconden was haar maximale voorsprong en dus kon ze zich tot aan het bittere eind geen foutje veroorloven. Maar Kastelijn bleef foutloos en mocht zo haar eerste Europese titel op haar palmares bijschrijven. Lechner was minstens zo blij met haar tweede plaats.

foto: Cor Vos

Europees kampioenschap veldrijden 2019
Uitslag vrouwen elite

1. flag-nl Yara Kastelijn
2. flag-it Eva Lechner op 12s
3. flag-nl Annemarie Worst op 26s
4. flag-nl Maud Kaptheijns op 1m09s
5. flag-be Laura Verdonschot op 1m16s
6. flag-be Sanne Cant op 1m23s
7. flag-it Alice Maria Arzuffi in z.t.
8. flag-be Alicia Frank op 1m48s
9. flag-be Loes Sels op 1m53s
10. flag-be Ellen Van Loy op 2m11s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.