Yara Kastelijn na solo op de Koppenberg: “Ik was gewoon helemaal dood”

vrijdag 1 november 2019 om 14:52
Yara Kastelijn na solo op de Koppenberg: “Ik was gewoon helemaal dood”

Yara Kastelijn - foto: Cor Vos

De dames van 777 domineerden vrijdag de Koppenbergcross. Yara Kastelijn besliste een duel met Annemarie Worst in haar voordeel en ploeggenote Alice Maria Arzuffi maakte het feest compleet met een derde plaats. Louter vrouwen van 777 op het podium, dus.

Kastelijn reed vanuit de start weg met Italiaans kampioene Eva Lechner. “Eva had de kopstart en we reden gelijk weg, maar het tempo van Eva lag niet zo hoog. Toen heb ik overgenomen en ben ik in mijn eentje doorgegaan.” Na de finish was de Nederlandse zichtbaar vermoeid: “Het was heel lastig vandaag. Ik was blij dat we in de laatste ronde zaten, want ik was namelijk helemaal dood. Annemarie (Worst red.) kwam in de laatste afdaling nog heel dichtbij, maar ik had goed ingedeeld en had over voor de laatste klim.”

Na de cross in Gavere schrijft Kastelijn nu ook de Koppenbergcross bij op haar palmares. “Het verbaast me, want normaal gezien moet ik het niet hebben van deze omlopen. Maar ik laat nu zien dat ik dit ook aankan.”

Annemarie Worst: “De druk in mijn banden was te hard”

Worst, Kastelijn en Arzuffi - foto: Cor Vos

Worst, Kastelijn en Arzuffi – foto: Cor Vos

Worst moest uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plaats. “Ik heb Yara de hele wedstrijd zien rijden, maar kwam er telkens net niet bij. Aan het begin van de wedstrijd had ik teveel druk in mijn banden, dus vroeg ik om een lagere bandendruk. Maar ik merkte al snel dat de bandendruk hetzelfde bleef.” Na de finish droegen haar verzorgers de Nederlandse de perstent in. “Ja, ik was gewoon helemaal kapot”, zegt Worst al lachend.

Naast Yara Kastelijn mocht de andere ploeggenote van Worst, Alice Maria Arzuffi, ook het podium op. “Eindelijk met z’n drieën op het podium. We zaten er al heel lang dichtbij, maar telkens mochten we maar met een of twee op het podium.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone