Yara Kastelijn zet Koppenbergcross op haar naam
vrijdag 1 november 2019 om 14:27

Yara Kastelijn zet Koppenbergcross op haar naam

Yara Kastelijn heeft de Koppenbergcross op haar naam geschreven. De 22-jarige renster van 777 was in de eerste wedstrijd om de DVV Verzekeringen Trofee de sterkste op en rond de Koppenberg. Ploeggenote Annemarie Worst finisthe als tweede. Alicia Maria Arzuffi zorgde ervoor dat het podium volledig uit dames van 777 bestond.

Een peloton van 52 dames uit 12 landen verzamelde zich aan de voet van de Koppenberg voor een van de zwaarste crossen op de kalender. Wereldkampioene Sanne Cant ontbrak vanwege een verschoven heiligbeen. Door de regenval ’s morgens was er sprake van een nat en glibberige omloop.

Kastelijn neemt snel het initiatief
De dames mochten direct de Koppenberg op. Eva Lechner kwam na de eerste beklimming van de ‘Bult van Melden’ als eerste boven, met Yara Kastelijn in haar wiel. Kastelijn nam al snel het initiatief over reed de Italiaanse op achterstand.

Net als zondag in Gavere waren het de rensters van 777 die op de voorgrond traden. Annemarie Worst nam de achtervolging over en ging op jacht naar haar ploeggenote, terwijl Lechner achter haar gezelschap kreeg van Ceylin del Carmen Alvarado. Bij de Toyo Tires tussensprint pakte Kastelijn 15 bonificatie seconden. Met een voorsprong van 16 tellen op Worst kwam Kastelijn een tweede keer boven.

Yara Kastelijn

Yara Kastelijn domineerde – foto: Cor Vos

Kastelijn vs. Worst
Europees kampioene Worst hield leidster Kastelijn in het vizier, maar in de derde ronde wist Kastelijn verder weg te rijden. In de achtergrond kreeg Thalita de Jong te maken met pech toen een lint in haar voorwiel kwam.

Aan kop van de wedstrijd begon Kastelijn met 21 tellen voorsprong op Worst aan de vierde en laatste ronde. Arzuffi had ondertussen de derde plek veroverd, waardoor de dames van 777 de eerste drie posities invulden.

In de slotronde kwam Worst in de afdaling dichterbij. Kastelijn bleef na een schuiver knap op de been en wist Worst achter zich te houden. Ze passeerde als eerste de finish en na een overwinning in Gavere afgelopen zondag boekt ze daarmee haar tweede overwinning van dit seizoen.

Worst, Kastelijn en Arzuffi - foto: Cor Vos

Worst, Kastelijn en Arzuffi – foto: Cor Vos

DVV Trofee veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 1: Koppenbergcross

1. flag-nl Yara Kastelijn (777) in 42m37s
2. flag-nl Annemarie Worst (777) op 10s
3. flag-it Alice Maria Arzuffi (777) op 41s
4. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads) op 45s
5. flag-us Kaitlin Keogh (Cannondale) op 1m20s
6. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus) op 1m32s
7. flag-be Alicia Franck (Experza CX Team) op 1m59s
8. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise) op 2m05s
9. flag-gb Anna Kay (Experza CX Team) op 2m22s
10. flag-hu Blanka Vas Kata (Doltcini-Van Eyck) op 2m28s
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.