Yates en Moscon voeren INEOS Grenadiers aan in Ronde van Lombardije

vrijdag 8 oktober 2021 om 13:12
Yates en Moscon voeren INEOS Grenadiers aan in Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft zijn selectie voor de Ronde van Lombardije bekendgemaakt. De Britse formatie heeft met Adam Yates de nummer twee van Milaan-Turijn in huis, terwijl ook Gianni Moscon een gevaarlijke klant is voor de zege. De Italiaan werd afgelopen zondag nog vierde in Parijs-Roubaix.

De 29-jarige Yates is klaar voor de Ronde van Lombardije, gezien zijn resultaten in de Giro dell’Emilia en Milaan-Turijn. In de Giro dell’Emilia viel hij met een vierde plaats net naast het podium, maar afgelopen woensdag mocht hij wel het podium beklimmen na Milaan-Turijn. Yates voerde de forcing op de beklimming van Superga, maar slaagde er niet in om Primož Roglič van zich af te schudden, die uiteindelijk naar de zege wist te sprinten.

Met Moscon heeft INEOS Grenadiers nog een tweede kanshebber in de gelederen. De Italiaan maakte afgelopen zondag indruk tijdens de verregende en daardoor modderige editie van Parijs-Roubaix. Moscon reed lange tijd alleen voorop, leek kans te maken op de overwinning, maar werd mede door een lekke band en een valpartij ingerekend en achtergelaten door Sonny Colbrelli, Florian Vermeersch en Mathieu van der Poel, de nummers een, twee en drie in de uitslag.

Een besmeurde Moscon tijdens Parijs-Roubaix – foto: Cor Vos

Moscon kan op goede dagen boven zichzelf uitstijgen, zo ook in Lombardije, wat hij vier jaar geleden nog liet zien door als derde te finishen achter Vincenzo Nibali en Julian Alaphilippe. Pavel Sivakov, Tao Geoghegan Hart, Eddie Dunbar, Ben Swift en Jonathan Castroviejo maken eveneens deel uit van de INEOS Grenadiers-selectie voor Lombardije.

Selectie INEOS Grenadiers voor flag-it Ronde van Lombardije (zaterdag 9 oktober)
flag-es Jonathan Castroviejo
flag-ie Eddie Dunbar
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-it Gianni Moscon
flag-ru Pavel Sivakov
flag-gb Ben Swift
flag-gb Adam Yates

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.