Yates na beter optreden: “Ik zal blijven vechten”
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2019 om 09:05

Yates na beter optreden: “Ik zal blijven vechten”

Simon Yates is tot nu toe de grootste tegenvaller in de Giro d’Italia, maar de kopman van Mitchelton-Scott liet onderweg naar Courmayeur zijn vechtlust zien door op karakter naar de tweede plaats te rijden. “Ik zal ook blijven vechten”, zo liet Yates – de nummer negen in het klassement – na afloop weten.

Het was een opvallend beeld op de Colle San Carlo. Terwijl Primož Roglič, Vincenzo Nibali en Richard Carapaz elkaar bestookten op de flanken van deze zware beklimming, verkoos Simon Yates zijn eigen tempo. De Britse klimmer wist op geen enkel moment de aansluiting te maken met de overige klassementsrenners.

Toch bleef Yates vechten, waardoor hij net na de afdaling van de San Carlo wist aan te sluiten bij zijn concurrenten. Alleen Carapaz kreeg hij niet te pakken: De Ecuadoriaan was inmiddels op weg naar een knappe solozege én de roze trui. Yates profiteerde in de slotfase echter van het gepoker tussen de overige klassementsrenners.

Hierdoor finishte de Vuelta-winnaar als tweede in Courmayeur. Een flinke opsteker, zeker na zijn tegenvallende prestatie in de etappe naar Ceresole Reale. “Ik moest ook vandaag mijn eigen tempo rijden, maar ditmaal was de achterstand kleiner”, aldus Yates. “Ik wist uiteindelijk weer terug te keren in de vallei.”

Geen ruimte van Roglič en co
Yates probeerde al vroeg in de etappe aan te vallen, maar het was niemand minder dan Roglič die reageerde. “Ze lieten me niet gaan, wat wel verrassend is. Ik sta namelijk bijzonder ver in het klassement. Ik voelde me ook vandaag nog niet super, maar ik blijf het proberen.” Yates kijkt nu tegen een achterstand aan van 5:28 op Carapaz.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.