Yentl Bekaert heeft mondeling akkoord met Baloise Trek Lions
foto: Cor Vos
woensdag 6 januari 2021 om 19:21

Yentl Bekaert heeft mondeling akkoord met Baloise Trek Lions

Veldrijder Yentl Bekaert heeft een mondeling akkoord over een langer verblijf bij zijn huidige ploeg Baloise Trek Lions. Het contract van de belofterenner loopt op 1 maart af, maar met het team van Sven Nys is hij een extra jaar overeengekomen.

Het is Bekaert zelf die het nieuws meldt in gesprek met Het Laatste Nieuws. “Mijn handtekening heb ik nog niet gezet, maar ik mag een jaar langer bij de ploeg blijven”, zegt de veldrijder, die in de zomer zijn 21e verjaardag vierde. “Als eliterenner zonder contract, wat ik niet erg vind. Ik ben nog jong, dat kan ik overbruggen.”

Bekaert, die een opleiding elektronica-ICT volgt, is blij dat hij een jaar extra de kans krijgt om een profcontract te versieren. Zondag nog, in Hulst, reed hij zijn eerste Wereldbeker bij de elite. Door de 80%-regel werd hij een ronde voor het einde uit koers gehaald. “Toch werd ik gerustgesteld. In Baal draaide het helemaal niet, in Hulst voelde ik me weer oké.”

Het Belgisch kampioenschap, zondag in Meulebeke, is zijn volgende cross. “Het kampioenschap zie ik als een doordeweekse cross. Wij, beloften, zijn opvulling. De profs rijden voor een driekleur. Ik hoop hen niet te beïnvloeden. Ook al wil ik de titelstrijd zo weinig mogelijk beïnvloeden, dan toch ga ik proberen zo hoog mogelijk te eindigen. Top vijftien zou heel goed zijn.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.