Yordi Corsus derde in Wereldbeker Tábor voor junioren, pech voor Dockx
Dockx kende een frustrerende wedstrijd - foto: Cor Vos
zondag 14 november 2021 om 10:51

Yordi Corsus derde in Wereldbeker Tábor voor junioren, pech voor Dockx

Yordi Corsus is vandaag in de juniorencategorie derde geworden in de eerste Wereldbeker van het seizoen. Europees kampioen Aaron Dockx kende in de openingsronde een mechanisch probleem en kwam niet verder dan een 40ste plaats. De zege ging naar de Nederlander David Haverdings.

De 17-jarige Haverdings bleek op het technische en snelle parcours in Tábor over net iets meer punch te beschikken dan de Brit Smith, die in de laatste ronde zijn meerdere moest erkennen in de Nederlander. Corsus kwam als derde over de streep. Het is voor Haverdings alweer zijn zesde zege van het seizoen, na eerdere overwinningen in Gieten, Oisterwijk, Ruddervoorde, Zonhoven en Overijse.

De talentvolle crosser nam bovendien sportieve revanche voor het afgelopen EK veldrijden op de VAM-berg. Haverdings begon toen als topfavoriet voor de Europese titel aan de wedstrijd, maar bleek niet in staat om de ontketende Aaron Dockx van de zege te houden. Onze landgenoot stond vandaag ook aan de start van de cross in Tábor, maar kwam na pech in de openingsfase niet verder dan een 40ste stek.

Anders dan in de eerste vijf wereldbekerwedstrijden staan in Tábor ook wedstrijden voor junioren, junior-vrouwen en U23-mannen op het programma. Ook in Namen (19/12), Dendermonde (26/12), Flamanville (16/1) en Hoogerheide (23/1) zal dit het geval zijn. De vier beste resultaten van deze vijf wedstrijden worden in rekening genomen.

Wereldbeker veldrijden 2021
Eerste manche in flag-cz Tábor 
Uitslag junior-mannen
flag-nr1 flag-nl David Haverdings – in 41m38s
flag-nr2 flag-gb Nathan Smith – op 1s
flag-nr3 flag-be Yordi Corsus – op 10s
4. flag-gb Ben Askey – op 13s
5. flag-fr Louka Lesueur op 28s
6. flag-be Viktor Vandenberghe – op 44s
7. flag-it Luca Paletti – op 49s
8. flag-be Kenay De Moyer – op 53s
9. flag-nl Jelte Jochems – op 55s
10. flag-nl Menno Huising – op 55s

13. flag-be Kay De Bruyckere – op 1m03s
28. flag-be Iben Rommelaere – op 2m09s
40. flag-be Aaron Dockx – op 3m35s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.