Yordi Corsus is heer en meester tijdens BK voor junioren
Corsus op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 8 januari 2022 om 14:23

Yordi Corsus is heer en meester tijdens BK voor junioren

Yordi Corsus is de nieuwe Belgisch kampioen veldrijden in de juniorencategorie. In Middelkerke reed de 16-jarige renner van Bert Containers-Doltcini al in de eerste ronde weg bij de rest door een sterke passage over het strand en de rest van de wedstrijd hield hij alleen vooraan stand. Corsus volgt op de erelijst Thibau Nys op, die in 2020 de Belgische driekleur pakte bij de junioren.

Kenay De Moyer en Viktor Vandenberghe waren het best vertrokken in de juniorenwedstrijd, in een regenachtig Middelkerke. Europees kampioen Aaron Dockx maakte op de eerste helling een klein foutje waardoor hij een aantal plaatsen kwijtraakte, maar hij zou zich rap herstellen. De Moyer was vervolgens als eerste bij de passage over het strand, waar Yordi Corsus indruk maakte door op de fiets naar de kop van de wedstrijd te rijden. De eerstejaars junior, dit seizoen de beste in Lokeren en Boom, pakte dan een gat op de andere renners.

Achter Corsus troepten De Moyer, Europees kampioen Dockx, Ferre Urkens en Vandenberghe in de achtervolging samen. Corsus begon met een voorsprong van twaalf seconden op het viertal aan de tweede ronde. Achter hem trachtte Dockx weg te rijden bij de andere achtervolgers, maar een nieuw foutje wierp hem terug tot bij Vandenberghe. Bij het ingaan van de derde ronde had Corsus al een mooie voorsprong van twintig tellen te pakken op Dockx en Vandenberghe, de rest volgde op een halve minuut.

Corsus breidt zijn voorsprong uit
Net na de derde passage over het strand maakte Dockx nog een fout, waardoor hij Vandenberghe moest laten rijden. Corsus trapte intussen foutloos door en had bij het ingaan van de vierde ronde zijn voorsprong uitgebreid tot 25 seconden op Vandenberghe. Die verslikte zich in een passage in de duinen en daardoor was Dockx terug in de strijd om de tweede plek. Ook Urkens kon zich nog weer mengen in de strijd om het podium. Het speelde zich ver af achter Corsus die met 45 tellen voorsprong aan de vijfde, laatste ronde begon.

Corsus kwam in het vervolg niet meer in de problemen en werd Belgisch kampioen. Dockx wist zich in de slotronde nog los te weken bij de andere achtervolgers en eindigde op de tweede plek. In een bloedstollende sprint om de derde plek bleef Urkens Vandenberghe nipt voor.

flag-be BK veldrijden in Middelkerke 2022
Uitslag junior-mannen
1. flag-be Yordi Corsus – 5 ronden in 38m03s
2. flag-be Aaron Dockx – op 29s
3. flag-be Ferre Urkens – op 32s
4. flag-be Viktor Vandenberghe – op 32s
5. flag-be Wies Nuyens – op 51s
6. flag-be Kay De Bruyckere – op 1m10s
7. flag-be Kenay De Moyer – op 1m21s
8. flag-be Dario Van der Heyden – op 1m55s
9. flag-be Bengt Daelmans – op 2m05s
10. flag-be Niels Ceulemans – op 2m07s

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.