Yorkshire hoopt start Tour en Vuelta binnen te halen
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 16:03

Yorkshire hoopt start Tour en Vuelta binnen te halen

De Tour de Yorkshire is nog maar net ten einde, maar de organisatie achter de Britse rittenkoers is al druk bezig met het binnenhalen van een Tourstart. “We hopen de ronde binnen vijf of zes jaar naar het Britse graafschap te halen”, zo vertelt Peter Dodd van het organiserend comité Welcome to Yorkshire aan Cyclingnews.

Maar dat is nog niet alles, aangezien er ook gesprekken plaatsvinden met de Vuelta a España. “We praten al een tijdje met de Vuelta”, aldus Dodd. “De ambitie is om eerst een Vuelta-start te organiseren, kort daarna gevolgd door een nieuwe Grand Départ. We willen topevenementen naar Yorkshire halen.”

Dodd heeft vertrouwen, zoveel is zeker. “Het is geen kwestie van of, maar wanneer”, zo doelt hij op een Tourstart in het Britse graafschap. “Het is nog te vroeg om er een datum op te plakken, maar ik ga uit van een Tourstart binnen vijf of zes jaar.” De Tour begon één keer eerder in Yorkshire.

Opnieuw een Grand Départ?
In 2014 begon de Franse ronde namelijk in Leeds. Het was uiteindelijk Marcel Kittel die in Harrogate naar de eerste gele trui wist te sprinten. Hierna volgden etappes naar Sheffield en Londen. De Vuelta bracht nog nooit een bezoekje aan Yorkshire. Maar eerst gaat de aandacht uit naar het aankomende WK wielrennen, dat zal plaatsvinden in het graafschap.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.