Youngster Coast Challenge en Gent-Wevelgem U23 leggen zich nog niet neer bij afgelasting

Youngster Coast Challenge en Gent-Wevelgem U23 leggen zich nog niet neer bij afgelasting

Youngster Coast Challenge - © Cor Vos

woensdag 17 februari 2021 om 12:14

Geen jeugdwielrennen op Belgisch grondgebied tot 1 april. Dat besliste de Belgische overheid gisteren. De organisatoren van de Youngster Coast Challenge en de jeugdwedstrijden van Gent-Wevelgem houden de deur echter nog op een kier. “We hopen alsnog op een versoepeling tijdens het overlegcomité van 26 februari.”

Cycling Vlaanderen liet gisteren weten dat tot 1 april 2021 alleen nationale en internationale wedstrijden op de UCI-kalender, waaraan WorldTour-teams deelnemen, mogen doorgaan de komende maanden. Alle andere wedstrijden worden geannuleerd. Maar de organisatoren van de Youngster Coast Challenge (U23-versie van de Bredene-Koksijde Classic) én Gent-Wevelgem (7 wedstrijden ‘in Flanders Fields’) houden nog een slag om de arm.

“In het belang van zowel de teams als de U23-renners, willen we ons blijven inzetten dat onze Youngster Coast Challenge alsnog kan doorgaan”, vertelt voorzitter Bert Pattyn aan WielerFlits. Eenzelfde reactie bij Hans De Clercq in naam van Gent-Wevelgem. “Het aantal besmettingen in België daalt. We beseffen dat in deze tijden onze sport zeker niet boven de maatschappij staat, maar we willen toch afwachten tot het volgende overlegcomité (26 februari). Het sprankeltje hoop op versoepelingen willen we niet.”

Hoop op overlegcomité
“Dus gaan we vandaag nog niets annuleren”, gaat De Clercq voort. “Ook niet de U19- race en de jongerenwedstrijden voor dames. Trouwens, de overheid kan niet annuleren, dat kan alleen de organisator. De overheid kan ons wel verbieden om te organiseren. Dat is niet hetzelfde. Dus nee, bij ons is vandaag geen sprake van een afgelasting. We gaan wel knopen doorhakken op 1 maart, na het overlegcomité.”

“De Youngster Coast Challenge is trouwens een UCI-wedstrijd”, voegt Pattyn toe. “Een 1.2U op de kalender, de eerste van het seizoen, met een deelnemersveld dat bijzonder dicht aanleunt bij de profs. Ook dat kan misschien een motivatie zijn om alsnog groen licht te krijgen. Voorlopig geven we zeker niet op.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair