YouTuber Average Rob organiseert eigen ‘Turbo Cross’ in Diegem, daagt Tour de Tietema uit
woensdag 13 december 2023 om 15:08

YouTuber Average Rob organiseert eigen ‘Turbo Cross’ in Diegem, daagt Tour de Tietema uit

YouTuber Average Rob gaat tijdens de Superprestige Diegem een eigen cross organiseren. Omdat er ruimte is in het avondprogramma van de veldrit van 28 december, heeft hij in overleg met de organisatie de ruimte gekregen om een eigen wedstrijd te organiseren voor niet-profs. Hij heeft de mannen van Tour de Tietema alvast uitgedaagd.

Er was wat consternatie over de deelname van Average Rob, die eigenlijk Robert van Impe heet, aan de veldrit van Diegem. Om de cross in de spotlights te zetten wilde hij deelnemen aan de Superprestige-manche. “Maar er is letterlijk één senior bij Belgian Cycling die stokken in onze wielen steekt. Mega spijtig”, zei hij nadat hij werd geweigerd. Niet veel later bleek er toch ruimte te zitten.

Woensdag kwam de YouTuber met het verlossende nieuws. “Tussen de elite vrouwen en mannen is 45 minuten rust voorzien, zodat VRT1 ‘Thuis’ kan uitzenden. De organisatie zei: Als ge echt wilt crossen, moogt ge daar iets mee doen. En toen werd Diegem ‘Turbo Cross’ uitgevonden. Twee rondes volle bak, geen profs. Wie moet er meedoen? Er is plaats voor twintig zotten”, schrijft Average Rob.

Zijn eerste bericht daarna op social media? Gericht aan Bas Tietema en Josse Wester, twee van de oprichters achter het YouTube-account en het aanstaande ProTeam van Tour de Tietema-Unibet. Zij gingen niet direct in op de uitdaging, maar schoven mede-oprichter Devin van der Wiel naar voren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.