Yukiya Arashiro drie maanden uit de roulatie
Yukiya Arashiro - Foto: Cor Vos
vrijdag 15 maart 2019 om 11:15

Yukiya Arashiro drie maanden uit de roulatie

Update Bij een val op training heeft Yukiya Arashiro zijn linkerelleboog en zijn linkerdijbeen gebroken. Dit meldt zijn werkgever Bahrain Merida.

De Japanner was bezig aan de laatste rit van zijn trainingskamp in Thailand toen het mis ging in een afdaling. Volgens de lezing van wielerfotografe Miwa Iijima, die Arashiro en diens ploegmaat Chun Kai Feng volgde tijdens hun trainingskamp in Thailand, kon de onfortuinlijke Arashiro tijdens de afzink twee honden niet meer ontwijken, waarna hij tegen het asfalt smakte.

Het is nog onduidelijk hoe lang de 34-jarige WorldTour-renner uit de roulatie is. Nadat de breuken bij hem waren vastgesteld is Arashiro overgebracht naar een groter ziekenhuis voor nader onderzoek.

Het is de tweede keer binnen een jaar dat Arashiro zijn elleboog breekt. Tijdens de BinckBank Tour van 2018 overkwam hem dit namelijk ook al. Het breken van zijn linkerdijbeen is eveneens niet nieuws onder de zon voor de Japanner. In 2016 kon Arashiro door deze blessure bijna vier maanden niet koersen.


Update 15 maart, 11.15 uur

Yukiya Arashiro is succesvol geopereerd aan zijn linkerelleboog, zo laat zijn werkgever Bahrain Merida weten. De 34-jarige Japanner hoeft niet te worden geopereerd aan zijn – eveneens gebroken – linkerdijbeen. De verwachting is dat de ervaren renner drie maanden buiten strijd is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.