Yves Lampaert 3de in tijdrit Algarve: “Te vroeg om te vliegen”
©WielerFlits
vrijdag 22 februari 2019 om 18:44

Yves Lampaert 3de in tijdrit Algarve: “Te vroeg om te vliegen”

Interview Na Tim Wellens in de Ruta del Sol en Sep Vanmarcke in de Haut Var was vandaag nog een derde Belg dicht bij ritwinst. Yves Lampaert zat in de Volta ao Algarve even op de hot seat, maar moest toch plaats ruimen voor Stefan Küng. Lampaert werd uiteindelijk derde.

“Natuurlijk had ik liever gewonnen”, trapte de Belgische kampioen in Lagoa een open deur in. “Met een zege op zak ga je immers altijd iets meer ontspannen van start in de klassiekers. Daarvoor had ik echter vijf seconden rapper moeten rijden. Maar ik heb mezelf niets te verwijten, vind ik. Ik heb alles gegeven en ik mag spreken van een goede tijd. Ik ben dus tevreden.” Dat het een zware tijdrit was, vertelde Lampaert er nog bij. “Ik ben best rap gestart, maar heb anderzijds ook goed ingedeeld. Ach, het was gewoon 25 minuten werken. Op een lastig én technisch parcours.”

Ook gisteren had Lampaert al indruk gemaakt op zijn collega’s. Onderweg naar de Alto da Foia verzette hij bergen werk in functie van kopman Mas. Ook op de slotklim perste hij nog eens alles uit de benen, allemaal in functie van het openingsweekend, binnen een achttal dagen. “Noem het maar een bevestiging van de goede conditie. Dat de concurrentie zegt dat ik vlieg? Ik ben in orde, dat klopt. Maar vliegen? Eigenlijk is het nog iets te vroeg om te vliegen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.