Yves Lampaert (8ste): “Heb me laten verrassen bij neutralisatie”
©Cor Vos
woensdag 3 april 2019 om 18:40

Yves Lampaert (8ste): “Heb me laten verrassen bij neutralisatie”

Interview Niet alleen Oliver Naesen verzeilde na de neutralisatie in een derde peloton, ook Yves Lampaert liet zich verrassen. “Ik kwam nog terug, maar de kopgroep was reeds vertrokken. Maar met deze nieuwe toptienplaats bevestig ik mijn goede vorm.”

Belgisch kampioen Yves Lampaert liet zich naar eigen zeggen verrassen bij de neutralisatie op goed zeventig kilometer van de finish. “Ik stond nochtans op de eerste rij, maar plots schoten ze me allemaal voorbij. Daarna ben ik aan een razende achtervolging begonnen, maar toen ik vooraan kwam, was het groepje Van der Poel al uit het peloton weggereden.”

De Dwars door Vlaanderen-winnaar van de voorbije twee edities voerde nog de forcing op de Taaienberg. “Maar blijkbaar ging het toch niet hard genoeg. Op de Trieu beperkte ik me tot volgen. Het was ook niet meer aan ons om te achtervolgen, want met Bob Jungels hadden we een mannetje voorin.” Uiteindelijk sprintte de West-Vlaming nog naar een achtste plaats. “In de spurt moest ik alleen Danny van Poppel laten voorgaan. Dat is toch een bevestiging van de goede conditie. Ik ga zeker niet met een slecht gevoel naar huis.”

Nog twee kansen
“Dat er opnieuw een kans voorbij is? Dat klopt, maar je kan het ook positief zien: ik eindig opnieuw in de top tien. Zondag krijg ik een nieuwe kans. En een week later is er met Parijs-Roubaix nog een laatste mogelijkheid. Al zijn het niet alleen de twee mooiste, maar ook de twee moeilijkste om te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.