Yves Lampaert, Chantal Blaak, Polartec-Kometa, Valverde
foto: Sirotti
donderdag 22 februari 2018 om 20:00

Yves Lampaert, Chantal Blaak, Polartec-Kometa, Valverde

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Yves Lampaert, Chantal Blaak, het WK Baanwielrennen en Hammer Stavanger.

Yves Lampaert kijkt uit naar Parijs-Roubaix

Yves Lampaert kijkt uit naar het klassieke voorjaar. Zaterdag start hij in de Omloop. “Ik heb de voorbije winter veel en hard getraind. Ik denk wel dat ik er klaar voor ben”, vertelt de renner van Quick-Step Floors aan Studio Brussel. De West-Vlaming kijkt met name uit naar Parijs-Roubaix. De voorbije week werd hij door door Michel Wuyts zelfs getipt om de Helleklassieker te winnen. “In 2015 ben ik er al eens dicht bij geweest. Het is de klassieker die mij het meest ligt. Ik heb een goede tijdrit en dat is daar wel een voordeel”, geeft Lampaert aan. “Maar ik sta er niet teveel bij stil. Ik doe mijn best en de rest komt dan wel.” Quick-Step trekt wederom met een sterke ploeg richting de klassiekers. Tom Boonen is gestopt, maar Lampaert denkt dat Philippe Gilbert zijn rol kan overnemen. “Tom was iemand die veel druk op zich nam. Dat zal nu wel veranderen. Maar Philippe neemt zijn plaats in en ik denk dat hij dat ook wel zal doen.”


Chantal Blaak maakt seizoensdebuut

Niet alleen de mannen rijden zaterdag Omloop Het Nieuwsblad, maar ook de dames komen in actie. Wereldkampioene Chantal Blaak zal er haar eerste wedstrijdkilometers van 2018 rijden. “Ik houd van het voorjaar en ik vind de Omloop Het Nieuwsblad een heel mooie wedstrijd. Ik heb er al vaker goed gereden en ik kijk ernaar uit”, vertelt ze op de site van haar ploeg Boels-Dolmans. “Eigenlijk is dit jaar niets een must,” zegt Blaak over de druk van de regenboogtrui. “Natuurlijk heb ik mijn doelen, maar niet meer of minder dan andere jaren. Ik wil vooral enorm genieten van mijn regenboogtrui. Ik denk dat het heel bijzonder gaat zijn. Mijn grootste doel is dan ook om te koersen als een waardige wereldkampioene: finales rijden, werken voor mijn ploeggenoten en zelf een goede uitslag rijden als die kans zich voor doet.”


Polartec-Kometa wint eerste UCI-koers

In Turkije heeft de opleidingsploeg van Alberto Contador zijn eerste UCI-koers gewonnen. De 21-jarige Italiaan Matteo Moschetti won namens Polartec-Kometa in de Tour of Antalya (2.2) geheel verrassend de massasprint. Hij liet zijn landgenoot Jakub Mareczko en de Duitser Konrad Geßner achter zich. Er doen negen Nederlanders mee aan de Turkse rittenkoers, onder wie ex-profs Rob Ruijgh, André Looij en Ivar Slik.


Nederlandse bondscoach maakt pas maandag selectie teamsprint bekend

Bondscoach Bill Huck maakt maandag pas bekend welke renners tijdens de WK baanwielrennen in Apeldoorn uitkomen op het onderdeel teamsprint. Dat vertelde hij woensdag tijdens een persconferentie. “Ik heb de beslissing al genomen, maar ik vertel het ze maandag pas. Iemand zal blij zijn, iemand niet. Maar uiteindelijk moet ik een beslissing nemen die het beste is voor het team.” Alle wedstrijden om de wereldtitel teamsprint worden komende woensdag al afgewerkt.


Steele Von Hoff dreigt Commonwealth Games te missen

Steele Von Hoff belandde donderdag van een hoogte- in een dieptepunt. Waar de 30-jarige Australiër eerder op de dag een selectie voor de Commonwealth Games ontving, lag hij ’s avonds met vier gebarsten nekwervels in het ziekenhuis. Op zijn Instagram-account schrijft hij dat het herstel met het oog op de Gemenebestspelen een race tegen de klok gaat zijn. “Eens kijken of ik een Mathew Hayman-herstel uit de hoge hoed kan toveren”, schrijft hij, refererend aan het feit dat zijn landgenoot vijf weken na een gebroken arm in 2016 Parijs-Roubaix won.


Man in vorm Laporte mist Omloop Het Nieuwsblad

Christophe Laporte heeft zich ziek afgemeld voor Omloop Het Nieuwsblad. De 25-jarige Fransman van Cofidis kampt met buikgriep. Vervelend voor de Franse ProContinental-equipe, want Laporte was de voorbije weken in bloedvorm. Hij boekte in totaal drie ritoverwinningen in de Ster van Bessèges en Tour La Provence. In de eerste genoemde koers werd hij tweede in het eindklassement, terwijl hij in La Provence het puntenklassement op zijn naam schreef. Hugo Hofstetter vervangt hem.


Hammer Stavanger voegt Trek-Segafredo en Quick-Step Floors toe

De laatste twee deelnemende ploegen aan Hammer Stavanger zijn bekendgemaakt. De organisatie heeft Quick-Step Floors en Trek-Segafredo toegevoegd aan de reeds twaalf geopenbaarde teams. Er doen in totaal tien WorldTour-teams mee, die allen lid zijn van Velon. Onder hen zijn LottoNL-Jumbo en Sunweb. Israel Cycling Academy, Aqua Blue Sport, Nippo-Vini Fantini en Caja Rural-Seguros RGA zijn de overige vier teams. Een week na de Noorse variant, staat Hammer Limburg op de kalender.


Valverde: “Ik denk dat ik de benen heb om opnieuw te winnen in Luik”

Eventjes dacht Alejandro Valverde dat zijn carrière erop zat, toen hij tijdens de openingstijdrit van de jongste Tour de France zijn knieschijf brak. Anno 2018 lijkt er echter niets aan de hand, want de 37-jarige Spanjaard is alweer terug op zijn oude niveau. “Ik kijk er echt vanop dat ik zo snel weer terug ben”, zegt hij tegen VeloNews. “Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Ik denk dat ik de benen heb om opnieuw Luik-Bastenaken-Luik te winnen.” Met een nieuwe zege komt hij op gelijke hoogte met recordhouder Eddy Merckx.

Movistar-ploegleider José García Acosta kijkt er niet van op. “Hij heeft zo hard gewerkt. We hebben het hier wel over Alejandro, hè. Hij blijft ons maar verbazen. Hij zit altijd vol energie, hij is altijd goed in vorm. Hij is er ook nog steeds, omdat hij van wielrennen houdt. Hij gaat tekeer als een jonge coureur. Hij is een voorbeeld voor iedereen binnen het team, zowel voor het trainen als voor de wedstrijden. Hij had serieuze breuken, maar ook het verlangen om terug te keren. Hij zou wel door kunnen gaan tot zijn vijftigste”, lacht de Spanjaard. “Hij is goed, maar hij is geen machine. Hij blijft doorgaan zo lang als dat zijn lijf het toestaat.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2018 20:27
Leuke prijsvraag: op welke leeftijd stopt A.Valverde?

A, 39 jaar
B, 40 jaar
C, 41 jaar
D, hij stopt niet.
22 februari 2018 20:40
Denk D
22 februari 2018 23:17
E rebellin
22 februari 2018 23:18
Mareczko zal wel iets anders gedacht hebben toen hij zich voor deze wedstrijd inschreef

Om te reageren moet je ingelogd zijn.