Yves Lampaert en Oliver Naesen kleuren deelnemersveld Gullegem Koerse, dat via livestream te volgen is
Foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2024 om 09:47

Yves Lampaert en Oliver Naesen kleuren deelnemersveld Gullegem Koerse, dat via livestream te volgen is

Naar goede gewoonte staat op de laatste dinsdag van mei Gullegem Koerse op het programma. Dat is een van de enige kermiskoersen voor profrenners die er nog in Vlaanderen zijn overgebleven, maar wel eentje dat altijd een spectaculair deelnemersveld garandeert.

Zo heeft het met Decathlon AG2R (met Oliver Naesen, Sander De Pestel en Stan Dewulf) en Soudal Quick-Step (met onder andere ‘local hero’ Yves Lampaert, Jordi Warlop en titelverdediger Warre Vangheluwe) twee mooie blokken uit de WorldTour aan de start. ProTeam Lotto Dstny vaardigt dan weer een selectie af rond Lionel Taminiaux en Jarne Van de Paar, terwijl het Development Team van Alpecin-Deceuninck een pak crossers als Laurens Sweeck, Ryan Kamp en Puivelde Koerse-winnaar Niels Vandeputte naar Gullegem brengt.

Verder kunnen renners ook op individuele basis aan de start komen, iets wat bijvoorbeeld Tim Declercq (Lidl-Trek) en Julien Vermote (Visma | Lease a Bike) doen. Het deelnemersveld is dus niet zo indrukwekkend als in het verleden, toen mannen als Tom Boonen, Philippe Gilbert en Remco Evenepoel kwamen winnen in Gullegem. Maar de wedstrijd blijft zijn aanzien wel houden én is de thuiskoers van Soudal Quick-Step. Ploegmanager Patrick Lefevere won trouwens zelf in 1977.

Parcours & live
Het klassieke parcours is gewijzigd ten opzichte van de andere jaren. De renners zullen in totaal 17 ronden van 10,4 kilometer moeten afwerken, goed voor een totaal van 176,8 kilometer. De start en aankomst liggen ter hoogte van Café ’t Katje in de Gullegemse Schuttershoflaan. Daar weerklinkt om 14 uur het startschot, de finish wordt dan weer zo’n vier uur later verwacht.

Alle informatie over Gullegem Koerse vind je op de website van de organisatie. De wedstrijd is daar ook te volgen via een livestream.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.