Yves Lampaert en Rune Herregodts maken zich op voor EK tijdrijden
Yves Lampaert - foto: Cor Vos
zondag 24 juli 2022 om 09:44

Yves Lampaert en Rune Herregodts maken zich op voor EK tijdrijden

Yves Lampaert en Rune Herregodts zullen op woensdag 17 augustus deelnemen aan het EK tijdrijden in München. Dat heeft bondscoach Sven Vanthourenhout zaterdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Vive le Vélo. De rest van de EK-selectie maakt Vanthourenhout maandag bekend.

De 23-jarige Herregodts was er vorig jaar ook al bij toen het EK tijdrijden werd georganiseerd in het Italiaanse Trento. De hardrijder van Sport Vlaanderen-Baloise eindigde toen als dertiende, op exact anderhalve minuut van de Europese kampioen Stefan Küng. Dit jaar werd Herregodts vierde op het BK tijdrijden in Gavere.

De acht jaar oudere Lampaert heeft als tijdrijder al veel meer adelbrieven verzameld. De renner van Quick-Step Alpha Vinyl was al twee keer Belgisch kampioen tegen de klok (in 2017 en 2021) en was dit jaar de beste in de openingstijdrit van de Tour de France. Lampaert deed al drie keer mee aan het EK tijdrijden: in Plumelec werd hij zesde, in Glasgow vierde en in Alkmaar strandde hij op plaats zeven.

Wout van Aert, Remco Evenepoel en Victor Campenaerts doen om verscheidende redenen niet mee aan het komende EK tijdrijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.